iOS 5.1.1′li iPhone 3GS, 4 ve 4S nasıl Untethered Jailbreak yapılır? (Windows)


Burada sizlere iOS 5.1.1 yüklü iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPhone 4S’inizi Absinthe’in Windows versiyonu ile nasıl Untethered Jailbreak yapacağınızı anlatmaya çalışacağız.

Uyarı: Devam etmeden önce iTunes ile iPhone’unuzun yedeğini almanızı öneriyoruz, işlem sırasında fotoğraflarınızın kaybolma ihtimali olabilir.
Uyarı 2: Daha önce 5.1.1’e geçmediyseniz ve Unlock ihtiyacınız varsa cihazınızın baseband’ini güncellemeden iOS 5.1.1’e geçmeniz gerekiyor.

Adım 1:
Absinthe’in son versiyonunu buradan indirin.

Adım 2:
İndirmiş olduğunuz zip dosyasını açın.

Adım 3:
Zip dosyasını açtığınız yerdeki absinthe-win-2.0.exe dosyasına çift tıklayın.

Bu işlem sonucunda absinthe-win-2.0 adında bir klasör oluşacak.



Yeni oluşan klasörü açın ve absinthe.exe dosyasını çalıştırın.

Adım 4:
iPhone’u USB ile bilgisayara bağlayın. iPhone’da kilit şifresi ve VPN ayarlarının olmadığından emin olun.

Adım 5:
Jailbreak butonuna basarak başlayın

Adım 6:
Uygulama bir kaç adımda Jailbreak işlemini gerçekleştirecek: jailbreak başlatılıyor, jailbreak datası gönderiliyor, final jailbreak datası gönderiliyor, yeniden başlatılmak için bekleniyor, ve tamamlanmak için işlem bekleniyor aşamaları.


Adım 7:
Jailbreak işlemi tamamlandığına dair uyarı verilecek.

Adım 8:
Birazdan iPhone’da Cydia logosunu göreceksiniz!

22 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 2
    hüseyin

    benim 3gs var dediginiz programı indirdim fakat bu cihazı desdeklemiyor diyor yardımcı olursanız çok sevinirim

  2. 3
    mehmet alanya

    Guzel kardeşim benim bır tane ıphone 4s im var ama yurt dısından aboneli aldım yani kendi sim kartından başkası ile çalismiyor.. kimse simlock unu açamadı (turkiyeye kaydını da yaptırdım bu arada)Hatta ben en az bir ay önce jailbreak yapmistım , cydia logosu da ekranımda var ama yinede çalistıramiyorum.. tekrardan jailbreak yapsam sizce yardımı olurmu? yada ne yapmam mı önerirsiniz?( bu arada telefonu sımdıye kadar hiç güncellemedim..simdiden çok teşekkür ederim..

  3. 4
    Özge

    Merhaba , bende ios 5.1.1 li, 04.12.01 basebandli iphone 4 (yurtdışından geldi, sim kilitli) var. Unlock için bu yöntemi uygulayabilir miyim ya da redsnow yöntemiyle mi yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim:)

  4. 6
    Aytaç

    Merhabalar,

    Ben iPhone 4 kullanıcısıyım. Jailbreak işlemi yapmak için cihazımı program açıkken takıyorum ancak jailbreak butonu aktif hale gelmiyor.Birkaç kez denedim sonuç yine aynı. Yardımcı olabilir misiniz ?

  5. 7
    Fatih Kuzuoğlu

    KArdeş bende 3gs var bu dediğini yaptım ama yarısında program kapanıyor maalesef olmuyor ne yapabiliriz?

  6. 9
    Gokhan Darcan

    Kapanma sorunu yaşayanlar için tavsiyemiz bütün iPhone’un backup’ını iTunes ile aldıktan sonra temiz bir iOS 5.1.1 restore ettikten sonra aynı işlemleri bir daha deneleri yönünde olacak. Ancak Baseband konusuna dikkat etmeniz de fayda var eğer unlock ihtiyacınız var ise custom firmware atmanız gerekli.

  7. 10
    onur doğu

    dediğin tüm işlemleri yaptım fakat telefonu açtığımda “hotmail” adlı hotmail hesabı için parolayı girin yazıyı ve wifi bağlanmıyo lütfen acil yardım edermisiniz bu arada telefon iphone 4

  8. 11
    murat

    benimde ıphone 4 fransadan gelme telefonumu kullanıyordum ama kilit kodunu açtırınca teefoncu 5.1.1 yapmış nasıl aktif hale getirebilirim yeniden şimdiden tşk

  9. 12
    Onur Kepenekci

    Jaılbreak işleminden sonra logo gelıyor tamam ama ondan sonra telefon res atıyor ve ondan sonra çoğu logo siliniyor

  10. 13
    HAbib

    Cok teşekkür ederim gayet yardımcı oldu bu makale bana cydia’da installous da kurdum kullanıyorum Emeginize saglık

  11. 14
    Ahmet

    merhabalar arkadaslar jaılbreak ı ıyı bılırım fakat cydıa olmuyo tel acıkken yaptım ama cydıa cıkmadı ? 3gs bu arada

  12. 15
    Ahmet

    tekrardan merhaba usb cıkarıp tekrar taktım busefer oldu arkadasların haberı olsun 2 defa deneyın ve tavsıye olarak temız bı restore ıle jaılbreak yapın… kolay gelsın sıte yonetıcılerıne ve emegı gecen herkeze cok tesekkur ederım

  13. 16
    akif

    bunu nasıl yapacaz kardeşim dfu moduna alıyorum olmuyor redsnow la jb yapıyorum bu seferde zaten jb li diye hata veriyor

  14. 19
    cem

    Elimde 4s var 5.1.1 yazılım yüklü fakat yurt dışı ve simlock var gevey ile kullanıyorum buna nasıl jailbreak yapabilirim acaba aktivasyon ekranını nasıl atlarım.

  15. 20
    abdullah

    ne malsınız yaw 6.1 sürümü eksik ve tutulmadığı için yeni sürüm çıkartılıyor 6.1 de şarj çok az gidiyor ve sık sık donma yapıyor fark eden arkadaşlarımız vardır ve sürüm bu yüzden kısa sürede iyileştiriliyor 😉

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.