WWDC 2012: Apple, televizyon SDK’sını açıklayacak


Görünen o ki bu seneki WWDC toplantısı daha önceki senelere göre çok daha dolu ve heyecanlı olacak. Son gelen haberler Apple’ın ilk etapta mevcut Apple TV için ve belki de ileride çıkarmayı planladığı Apple HDTV için bir uygulama geliştirme platformu açacağını işaret ediyor.

Böylece programcılara Mac OS, iPad, iPhone ve iPod Touch’larla beraber, Apple TV için de yeni uygulamalar yaratma imkanı doğacak. Esasında teoride bu çok iyi bir haber ancak Apple TV işlemcisinin iPad veya iPhone’lar kadar güçlü olmadığını hatırlatmakta fayda var. Aslında Google, Google TV ile hem de Apple TV’ye göre çok daha güçlü bir cihazla bu pazara yumuşak bir giriş çoktan yapmıştı.  Ancak şu ana kadar bu ürün çok da tutulmadı. Apple TV hali hazırda 7-8 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılıyor. Apple’ın mevcut Apple TV ve dedikodu edilen Apple HDTV ile ilgili ne tür planları olduğunu şimdiden kestirmek mümkün değil.



Daha önce de duyurduğumu gibi WWDC 2012 açılış sunumunu an ve an canlı olarak Facebook sayfamızdan izleyicilerimize aktracağız. Sunum, Türkiye saati ile 20:00’da başlayacak ve biz de hem resimli hem de yazılı olarak haberleri anında size aktracağız. Gelişmeleri takip etmek için yapmanız gereken tek şey Facebook etkinlik sayfamıza https://www.facebook.com/events/367806403273552/ adresinden kayıt olmak!



Kategoriler

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.