Microsoft Surface Tablet 199 dolar mı olacak?


Apple’ın iPad ile tablet piyasasının lideri olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok ancak artık tamamen rakipsiz de olduğu söylenemez. Ve de bu rakiplere bir yenisi daha eklenmek üzere. Microsoft geçtiğimiz günlerde herkesi şaşırtarak Surface isimli Windows 8 tabletini şaşalı bir sunumla dünyaya duyurmuştu. Aslında sunum biraz da klasikleşmiş Microsoft sunumlarına benziyordu. Sunucu bir yandan Surface şöyle güzel böyle güzel diye anlatırken diğer yandan ne zaman çıkacağı ve fiyatı hakkında net bir bilgi vermekten kaçınıyordu. Bir de yetmezmiş gibi cihazın işletim sistemi sunum sırasında donunca otoriteler, MS’i yine ölü bir yatırım yapıyor diyerek ciddi bir eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Microsoft esasında Android sistemi kullanan tabletler ve telefonlarla karşılaştırıldığında oldukça cesur ve saygı duyulması gereken bir çalışma yapıyor. Android tamamen olmasa da iOS’tan esinlenerek yapılmış bir sistem. Mevcut Android telefonlar ve tablet’ler iPhone ve iPad’in anahtar özelliklerinden bir çoğuna direk olarak sahip. Baskı uygulamadan çalışan dokun-matik ekran, ekran pozisyonu seçici, app sotre, uygulama görünüşleri vs gibi. Microsoft ise tamamen farklı, Metro ismini verdiği dizaynla tablet, telefon, bilgisayar ve hatta belki de Xbox’un bile ortak olarak kullanacağı bir işletim sistemini hayata geçirmeye çalışıyor. Yani Windows 8 işletim sistemini. Hatta geçenlerde ilginç bir bilgi de internete düştü.  Halen devam eden Samsung, Apple patent mahkemesinde Microsoft’un Apple’dan bazı tablet patentlerinin kullanım hakkını satın aldığı bizzat Apple yetkilileri tarafından mahkemede açıklanmış. Görünen o ki Microsoft ürününe çok güveniyor ve de kalıcı ve sorunsuz bir çalışmaya imza atmak için hiçbir masraftan kaçınmıyor.

Yukarıda da söylediğimiz gibi aslinda çok da haklı olarak otoriteler Microsoft’un yine ölü bir yatırım yaptığını düşünüyordu. Çünkü uzmanlar en ucuz Surface tabletin bile maliyetinin en az 400-500 dolar civarında olacağını ve bu yüzden satışının da 700 dolardan az olmasının mümkün olmayacağını tahmin ediyordu. Bu da iPad bir yana, piyasadaki ucuz tabletlere Surface’in rakip olamayacağı manasına geliyordu. Ancak son dedikodulara göre en düşük model Surface sadece ve sadece 199 dolar olacak. Bu da Surface’ın piyasada ki en ucuz tablet olacağı manasına geliyor. Şimdilik bu rakam MS tarafından doğrulanmış durumda değil ama gerçekten öyle olursa Microsoft tablet piyasasında taşları yerinden oynatabilir diye düşünüyoruz. Tabi halen başka bir sorun daha var; Surface’ın tam olarak ne zaman çıkacağı hala belli değil!

Merak edenler Microsoft’un Surface sunumunda yaşadığı rezaleti aşağıdaki videodan izleyebilirler.

 





 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.