Başbakan Erdoğan Apple’ı Ziyaret Etti


Başbakan Recep Tayip Erdoğan tabletlerle eğitim için önümüzdeki aylarda yapılacak ihale ile ilgili olarak Microsoft ve Google’la beraber teknoloji şirketlerinin karargah kurduğu Silikon Vadisi diye adlandıran bölgede, Apple genel merkezini de ziyaret ettiği bugün çeşitli Amerikan teknoloji şirketlerinde yer buldu.

Görüşme konusunun ana maddesinin Fatih projesi kapsamında alınacak 10.6 milyon tablet olduğunu biliniyordu ancak Microsoft ve Google’un da katılacağı büyük bir ihale olacağı da böylece netleşmiş oldu.

Apple yetkililieri daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşk‘ünde buluşmuştu.



Aslında Apple son zamanlarda Türkiye’ye olan yatırımlarını  iTunes ve yakında  Zorlu Center’da açılması beklene ilk Apple mağazası ile artırmaya devam edecek gibi gözüküyor. Apple iPad’leri eğitim için biçilmiş kaftan olarak görüyor ancak şahsi fikrim eğer böyle bir ihale varsa bunu Apple’ın kazanamayacağı yönünde. Çünkü Apple sürümden kazanayım şeklinde bir mantıkla 10 milyon tane bile satacak olsa dahi iPad’lerin değerini düşürecek bir politikada izleyeceğini tahmin etmiyorum.

Kategoriler

1 Yorum

Seninkini ekle
  1. 1
    okan

    iyi akşamlar iphone 5 kullanıyorm yanlşlkla ios 6.1.4e geçtm ipsw ile geri dönmeye çalıştm 3194 hatası aldm hep bir çözümü yokmu acaba yardmcı olurmsnz lütfen ! 6.1.4 için jailbreak çıkma ihtimali yokmu jailbreaksiz çekilmiyor 🙁

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.