Google’dan yeni mesaj programı: Hangouts


Google Voice, Google Chat, Google Hangouts.. Bunlar kafanızı karıştırıyorsa, Google’un bunu çözmek için bir girişimde bulundu ve tüm sohbet programlarını “Hangouts” adı altında topladı. Hangouts bilgisayarlarda tüm tarayıcılarda Gmail’e entegre olarak çalışıyor. Tüm Android işletim sistemleri ile beraber iPhone, iPad ve iPod touch’lar için de yeni bir uygulaması var. Hangout’un en güzel özelliği tüm ortamlarda senkrone oluyor olması. Örneğin sohbetinize iPhone’da başlayıp bilgisayarınızdan devam edebilirsiniz. Tabi ki bir Google hesabına sahip olmanız şartlı ile. Bir platformdan mesajı aldığınızda, yeni gelen uyarılar diğerlerinde otomatik olarak siliniyor. Ve tüm sohbetleriniz Gmail hesabınız altında arşivleniyor.

mzl.rvqyfrjh.320x480-75

Diğer bir güzel özellik ise farklı platformlar ile video görüşmesi yapabilmeniz. Ancak Google + hesabınızı aktifleştirmeden video görüşmesi yapamıyorsunuz. Google’un Google +’ı yaygınlaştırmak için bitmek bilmeyen çabalarında biri bu aslında.

120434



iOS uygulaması Google + uygulamasına benziyor. Kullanımı çok karışık olmamakla beraber Apple ürünlerindeki basitliğe sahip değil. 10 kişi ile aynı anda video görüşmesi yapabiliyorsunuz ancak 1 kişi ile yaparken bile çok başarılı olduğunu söylemeyeceğim. FaceTime ile karşılaştırılamayacak kadar kötü!

120440

Eğer sıkı bir Google kullanıcısı iseniz ve etrafınızda başta Gmail diğer Google ürünlerini kullanan eşiniz dostunuz varsa, özellikle bilgisayardan yazışmalarınıza devam edebilme özelliğinden dolayı bu uygulamayı tavsiye edebiliriz. Ancak işiniz zaten iMesaj ya da WhatsApp gibi hali hazırda milyonlarca kişi tarafından kullanılan sohbet programları görüyorsa o zaman bu programın şimdilik size pek yararı yok manasına geliyor.



Hangouts Video Tanıtımı

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.