iPhone 5S parmak izi sensörlü safir kaplı kapasitif Home tuşuna sahip olabilir


iPhone 5S için etrafta bir çok söylenti dolaşıyor, bunların önde gelenlerinden birisi de parmak izi sensörünün iPhone 5S’de olabileceği.

Son gelen söylentilere göre de, iPhone’un Home tuşunun dokunmaya duyarlı ve safir kristal kaplamalı olacağı yönünde. Bildiğiniz gibi Home tuşunun, tuş yapısı itibariyle zamanla çalışmamazlık, ve ya zor çalışma durumları yaşanıyor. Fiziksel bir buton olduğu için de tamiri malesef telefonun açılarak içinden buton mekanizmasının değiştirilmesi ile düzeltilebiliyor.



Cult of Mac’in Tayvan teknoloji sitesini kaynak olarak kullandığı iddiaya göre, Apple’ın bu tip sorunları ortadan kaldırmak için nihayet yeni bir Home tuşu tasarımını düşündüğü yönünde.

iphone5s-capacitive-home
Konsept iPhone 5S, iPhone 6 tasarımı

Aynı zamanda da bu alanda bir yenilik yaparak parmak izi sensörü barındırması da belirtilen iddialar arasında yer alıyor.

Apple Safir Kristal’i, iPhone 5’in arka kamerasını çizilmelere karşı korumak amaçlı zaten kullanmıştı ve Safir kirstal kullanımı dolayısıyla yeni bir kullanım olmayacak ve beklentileri haklı çıkarabilir.

Diğer yandan Apple’ın parmak izi tanıma konusunda da AuthenTec adlı parmak izi üzerine uzmanlaşmış olan güvenlik firmasının 356 milyon dolara aldığı düşünülürse bu söylentilerin doğru çıkma ihtimali oldukça artıyor.

Ancak diğer yandan iPhone 5S’te mi ya da iPhone 6 olarak mı çıkacağı ve bu sensörün ne zaman geleceğini hep birlikte göreceğiz.

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.