Yeni iPhone 489 ppi Retina 2 Ekran mı olacak?


Apple 2010 yılında iPhone 4’le birlikte sunduğu Retina Display ile 326 ppi değerine ulaştığında inanılmaz bir netlik ve rakiplerine fark atan bir ekran teknolojisine kavuşmuştuk.

Halen çok telefonda 326 ppi değerlerini görmek çok mümkün olmasa da daha yüksek değerlere sahip Samsung Galaxy S4 gibi telefonlarda var.

iPhone-5-Display



Son zamanlardaki söylentilere göre ise iPhone 5S’te yine 4 inch iPhone 5 ile aynı boyutta ekran olacak ancak çözünürlükte “Retina 2” adını verdikleri ve 489 ppi’a ulaşan bir netlikte ekran olacak.

Aynı söylentilere göre iPhone 5S’in ekranın dışında kalan bölümlerin de küçültüleceği yönünde.

Ancak bize göre, bu söylentilerde olacağı tahmin edilen aynı ekran boyutunda Retina 2 gerektirecek bir ihtiyaç var mı tartışılır.

Ancak 2010 yılında iPhone 4 tanıtılırken 12 inch mesafeden 326 ppi’ın insan gözünün 300ppi civarında olduğunu ve bunun üstünde olduğunu rahmetli Steve Jobs sunumunda belirtmişti.



O zamandan bu zaman bu konu irdelendi ve aslında insan gözünün yani Retina Display denilebilecek bir ekranın 12 inch mesafeden 477 ppi olması gerektiği yönünde, böylecek söylentiler doğru ise iPhone 5S 489 ppi olursa bu değeri yakalamış olacak.

Ne var ki, şu anki iPhone 4’ten bu yana gelen Retina Display’in pikselleri gerçek ortamda gözle görülemeyecek kadar küçük, ancak yine de fark edebilmiyorsunuz ama çok çok dikkatli bakmanız ve gözlerinizin bozuk olmaması gerekiyor.

Retina Display 2 sizin icin gerekli mi ya, fikirlerinizi bizlerle paylaşın.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.