Apple’ın programcılar sayfası hacklendi – Hacker bir Türk!


Apple Development Centre sitesi geçen perşembe günü sanal bir atak’tan dolayı kapanmıştı.  Dün ise  Apple siteye bir hack girişimi yapıldığını belirten bir mesaj yayınladı. Mesaja göre hassas bilgilere şifresiz ulaşılamayacağı için maddi bir sorun oluşmayacak ama adres ve e-posta adresleri belli ki hacker’in eline geçmiş. Hatırlatmakta fayda var, bu sadece Apple programcılarının, yani Apple ürünlerine uygulama ve yazılım yapan programcıların bilgilerinin bulunduğu site. Genel kullanıcıların endişelenmesini gerektiren bir durum yok.

Ancak haberi bizim içi n asıl ilginç kılan bu hacklenme işlemini yapanın bir Türk olması. Kendisini güvenlik araştırmacısı olarak tanıtan İbrahim Balic,  sistemde bulduğu açıkları Apple ile paylaştıktan 4 saat sonra programcı sayfasının kapadığını iddia ediyor. Baliç kendisinden hacker diye bahseden şirkete Twitter üzerinden “aşk olsun” diye de bir twit atmış 🙂



20867618
Balic güvenlik duvarını aştığına dair ve tüm bilgileri kendi sistemine yüklediğine dair bir de kanıt videosu yayınladı. Şu an itibarı ile video’yu kişisel bilgiler gösterdiği için silmiş bulunuyor ama görünen o ki İbrahim Balic gerçekten Apple sistemine derin darbe vurmuş. Balic tüm bilgileri sileceğini söylüyor ama Apple siteyi yeniden kurmaya başlamış. Anlayacağınız Apple hem bir bilgisayara sirketi olarak hack’lanmış olmanın utancını yaşıyor hem de nereden baksanız bir kaç on bin dolar masrafa girmiş durumda!

screen-shot-2013-07-22-at-9-34-44-am

Kategoriler

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.