iPhone 5S Ağır Çekimli Film kayıt etme özelliğine sahip olabilir!


iOS 7’nin son beta sürümünde bulunan ve “Mogul” diye kodlanan bir eklenti ile, yeni çıkacak iPhone ya da iPhone’ların saniyede 120 kare video çekebilme özelliğine sahip olacağı anlaşılmış. Slow Motion olarak bilinen bu teknoloji ile iPhone 5’ler çok hızlı ve bir o kadar da net bir şekilde video çekimi yapabilecek. Bir çok aksiyon kamerası ve de son çıkan Samsung Galaxy S4 bu şekilde video çekimi yapabiliyor (aşağıda S4 ile yavaşlatılmış olarak çekilmiş örnek bir video bulabilirsiniz).

“Mogul” kodlamasından çözünürlüğün ne kadar olacağını şimdilik anlamak mümkün olmamış ancak her halükarda bu özellik ile video çekimi yaptıktan sonra ve çekimi normal hızda oynattığınızda sinema filmlerinde görmeye alışık olduğumuz yavaş çekim sahnelerine benzer klip’ler yaratmak mümkün olabilecek.

iOS 7 beta sürümünde gizli olarak bulunan bu kodlamayı, iPhone 5’ler yeterli donanımsal güce sahip olmadığı için aktif etmek mümkün olmamış. Gözüken o ki Apple bunu iPhone 5S’e saklıyor.



Apple, iPhone’u çıkardığı ilk günden beri her yeni iPhone güncellemesinde kamera özelliklerini mutlaka geliştiriyor. iPhone 5S’in kamerasının da12MP, geliştirilmiş gece çekimi özelliği ve de yukarıda da bahsettiğimiz gibi Slow Motion video çekim özelliği ile güçlendirilmiş şekilde piyasaya çıkması bekleniyor.



Hem iOS 7’nin hem de yeni iPhone (veya iPhone’ların) Eylül gibi çıkacağı tahmin ediliyor.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.