Apple Store Türkiye’den İlk Sipariş Deneyimi


Apple Store’dan yıllardır bir çok iPhone ve iPad yanı sıra Mac satın alma işlemleri gerçekleştirdik. Ancak ne yazık ki 1 Kasım 2013’e kadar Türkiye’de Apple satış gerçekleştirmiyor, sadece yurt dışında Apple’ın resmi olarak var olduğu ülkelerde iseniz veya teslimat adresi olarak o ülkeleri seçerseniz satın alma işlemlerini gerçekleştirebiliyordunuz.

1 Kasım 2013’de ise ne değişti, tabi ki Apple artık resmi olarak Internet mağazasından Türkiye’de satışa başladı. Ancak ilk açıldığında Apple Türkiye’de satışta olan ürünler elimizde olduğundan biz de iPad mini Retina’yı Türkiye üzerinden sipariş vermeye karar verdik.

Bunun için de iPad mini Retina’nın resmi olarak 27 Kasım 2013’te Türkiye’den satışlarını alacağını sitemizden daha önce duyurmuştuk. Apple beklediğimiz gibi 27 Kasım 2013 00:00’dan itibaren iPad Air ve iPad mini Retina satışına başladı. Biz de başladık siparişe;

Not: iPad mini Retina Süpriz kutu açılımını yazının en sonunda bulabilirsiniz ya da buraya tıklayın



Sipariş işlemleri her zamanki Apple Store benzerliklerinde gelişiyordu ta ki ödeme bölümüne gelene kadar. Tabi ki daha önce hep yurt dışı Apple Store’lardan satın alım yaptığımızdan bu adımdaki farklılık ta hemen dikkatimizi çekti. Bu adımda daha önce de duyurduğumuz gibi Türkiye’deki kullanıcıların çok alışık olduğu ve büyük ekonomili ülkelerde benzerini görmediğimiz taksit sistemi karşımıza çıktı.

apple-turkiye-kredi-karti-puan

Ayrıca bu adımda Apple’ın iyi bir çalışma yaptığı ve Türk Bankacılık sistemiyle iyi bir işbirliğine girdiği de gözümüzden kaçmadı. 12 taksite varan seçeneğin yanı sıra eğer destekleyen bankalardan bir kredi kartına sahip iseniz kredi kartı puanlarınızı da ödeme aşamasında kullanabiliyorsunuz. Bu da gerçekten büyük bir avantaj sağlıyor. Şu an için logolarını gördüğümüz kart sistemleri Türkiye’nin en çok kullanılan ve büyük oranda kredi kartlarını kapsayan sistemler Bonus, Axess, World, Maximum. Burada CardFinans’ın adını görmedik aynı zamanda bizim de sahibi olmadığımız bir kredi kartı olduğu için deneme şansımız da olmadı. Ancak puan sistemi Bonus ve World’de başarıyla çalışırken Axess’de puan sisteminin henüz entegre olmadığını fark ettik.

ipadmini-retina-siparis

iPad mini retina ve iPad Air’lar 2-3 hafta teslimat süresiyle Türkiye Apple Store’da karşımıza geldi, açıkçası bu beklediğimizden uzun bir teslimat süresi oldu. Bizim beklentimiz daha kısa bir zaman içerisinde olmasıydı. Çünkü zaten yurt dışında çoğu ülkeden daha gecikmeli bir satış başlangıcı yapıldı, bunu da stokları doldurmaları için zaman kazanmaları için gereken bir gecikme olarak görüyorduk. Ancak görünen o ki başka sebeplerden bu çıkış biraz gecikmiş.

Şu an itibariyle siparişimizi tamamladık ve Türkiye Apple Store’un siparişimizi göndermesini bekliyoruz. Apple türkiye’den verdiğimiz siparişin nasıl gönderildiğini, ne zaman gönderildiğini ve nasıl kargolandığını paket teslim edildiğinde sizlere ayrıca aktaracağız.

Güncelleme 1: Bugün (10 Aralık 2013), yani siparişin 14’üncü gününde statüde bir değişilik oldu ve “Gönderildi” pozisyonuna geldi. Ancak halen “Teslimatı Takip Et” seçeneğinin içi boş ve bilgi yer almıyor.

apple-siparis-gonderildi

Güncelleme 2: Bugün (10 Aralık 2013), “Gönderildi” statüstünde yer alan ürünün artık “Teslimatı Takip Et” bölümü de dolu gelmiş durumda. Ürün Gebze Kocaeli’den UPS’e verilmiş görünüyor. Yarın teslimat elimizde olacak görünüyor, bu verdikleri 2-3 hafta tahmini süresinden önce gözüküyor.

apple-siparis-gonderildi-takip

Güncelleme 3: Bugün (11 Aralık 2013), “Teslimatı Takip Et” bölümü dolu gelmesine rağmen UPS’den takip etmek istediğimizde boş çıkıyordu. Bugün ise takip numarası bilgileri ve siparişin bulunduğu yer bilgileri güncellenmiş. Şu an Topkapı bölgesinden dağıtıma çıkmış ve elimize ulaşmak için yolda gözüküyor.

apple-siparis-gonderildi-takip2
apple-siparis-gonderildi-durumu

Güncelleme 4: 27 Kasım’da başlayan iPad mini Retina sipariş sürecimiz az önce UPS görevlisinin paketi bize teslim etmesiyle mutlu sona ulaştık. Sipariş verdiğimizde 2-3 hafta olan ve tahmini 13 Aralık – 19 Aralık teslimatı gerçekleşecek iPad mini retina bugün (11 Aralık) beklenenden önce teslim edilmiş oldu.



apple-turkiye-ipad-mini-paket

Güncelleme 5: Tabi ki Türkiye Apple Store’dan gelen ürünün Türkiye’ye uygunluğunu görmek amacıyla bir kutu açılımı yapmamız da farz oldu. Türkiye’ye uygunluk dediğimiz konu ise Garanti Belgesi ve Sanayi bakanlığının ürünlere zorunlu tuttuğu Uygunluk Belgesi. Bu belgeler normalde Türkiye’ye yurtdışından getirilen özellikle içi açılmayan kutulu ürünlerde, satılan ürünlerin dışarıdan zımba ve ya kutunun içine sıkıştırmaya çalışma ve yapıştırma gibi çok hoş olmayan yöntemler uygulanıyor.

Apple’da bizim en çok merak ettiğimiz konu ise buydu, açıkçası Apple’ı tekrar ince düşünceliliği ve detaylara verdiği önemden dolayı tebrik etmek lazım. Her Apple iPhone ve iPad ürününde jelatinle kaplı kutunun içinde çok küçük kitapçık bölümü mevcuttur. Buraya bu belgeleri çok güzel bir şekilde ve Türkçe bir broşür ile birlikte yerleştirmiş olduklarını gördük ve bu gerçekten Türkiye’ye de her ülkede olduğu gibi önem verdiklerini gösteriyor.

ipad-mini-retina-garanti-uygunluk-belgesi

Son olarak da, sizler için özel olarak hazırlanan kutu açılımı ile baş başa bırakıyoruz, karşınızda GirlTheGeek ile Apple Türkiye’den alınan iPad mini Retina kutu açılımı 🙂

5 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    Erkan

    29 kasim 13 saat 21.00de Apple store Turkiye’den iphone 5s siparisi verdim.4 aralik saat 13.50 de teslim aldim.basarili

  2. 2
    Alperen

    Hala ulaşmadımı elinize bende 8 aralıkta sipariş verdim ama bakalım ne zaman umarım 3 haftadan daha kısa bir sürede gelir

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.