İlk iPhone Tanıtımından Bugüne 7 yıl Geçti!


steve-jobs-iphone-2gSteve Jobs’un 9 Ocak 2007’de WWDC konferansında telefon sektörünü tamamen değiştirecek, yeni bir trend ortaya koyacak ve yeni yön belirleyecek hatta Samsung Galaxy’lerin, Android telefonların ve Windows Phone’ların gelişimine ön ayak olacak olan iPhone’un tanıtımından bu yana tam 7 yıl geçti.

Jobs konuşmasına o anı 2,5 yıldır beklediğini ve bunun üzerinde aşağı yukarı ne kadar çalıştıklarını belirterek Apple’ın telefonu tekrar icat ettiğini belirterek devam etmiş ve konuşmasına başlamıştı.



O zaman ki iPhone 29 Haziran 2007’de satışa çıktığında AT&T kilitli, sadece 2G EDGE bağlantı sağlayabilen bir cihazdı ve 4GB modeli 499$’dan 8GB versiyonu da 599$’dan dakikalar içerisinde tükenmişti. Çünkü Apple her ne kadar o dönem yeni 3G telefonlar çıkmış olsa ve 2G barındırmış olsa da içerisinde bir çok inovasyon içeren bir cihaz olmuştu ve çoğu da hiç bir telefon da olmayan bir görselliğe ve yepyeni basit bir kullanım tarzına kavuşmuştu



iphone-2g

Apple’ın, iPhone 2G duyurulduğunda borsadaki stok değeri 85$’dı ve şu anda 500$ üstünde değerlerde seyrediyor.

Tabi ki iPhone ilk çıktığında biraz farklı ve daha kısıtlı özelliklere sahipti ancak getirdiği görsel ve dokunsal inovasyonlar bunları sorun olarak göstermiyor ve bizim dahil herkesin iştahını kabartmıştı.

O kadar düşünün ki ilk çıktığında sadece üzerinde Apple’ın kendi stok uygulamaları bulunuyordu ve dışarıdan bir uygulama yüklenemiyordu ve App Store yoktu 🙂 App Store’un gelişimi ve fikrini aslında Jailbreak camiası oluşturdu dersek yalan olmaz. Günümüzde App Store’dan ayda 3 milyar uygulama indiriliyor, inanılmaz değil mi 🙂

iphone-2g-5s
Şu an ise iPhone parmak izi okuyabilen sensörü, ön kamerası, arkadaki slow motion çeken kameraları ve hareket algılamak için çipler barındıracak kadar ileriye gitmiş durumda.

O günlere geri dönüp ilk iPhone nasıl tanıtılmıştı bu konferansı aşağıda izlemek isteyenler için paylaşıyoruz.

iPhone 2G’den iPhone 5S’e kadar olan süreçte çıkan tüm iPhone’ların yanyana hız karşılatırması, tabi iPhone 4’ten önceki versiyonların iOS sürümlerinin iOS 7’den farklı olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.