iPhone 5S parmak izinizi tanımlada zorlanıyor mu? touch id’ye nasıl antreman yaptırılır?


Bazı iPhone 5S kullanıcıları dönem dönem Touch ID’inin verimli çalışmadığından şikayet ediyorlar. Benim şahsen hiç problemim olmadı ve zamanlar iPhone’un çok daha hızlı şekilde parmak izlerini tanımlamaya başladı. Hatta bazen sadece kilit ekran bir şey bakmak için hızlı şekilde ana ekran düğmesine bastığımda bile telefon parmak izimi hızlı şekilde algılayıp kilit ekran menüsünden çıkıyor.

Çözüm olarak genelde parmak izinin tekrar tanıtılması tavsiye ediliyor ama bundan daha kolay bir yöntem var.

1. Önce parmak izlerinin tanıttığınız menüye gelin (Ayarlar > Genel > Touch id ve Parola > Touch id)
2. Bu ekranda iken daha önce tanıttığınız parmakları Touch id yani ekran düğmesine yavaşça değdirin. Ekranın altında parmak izleri sıralamasında hangi parmağınızı değdiriyorsanız onun gri olarak parladığını göreceksiniz.

parmak izi
3. Bu işlemi ne kadar çok yaparsanız iPhone 5S’iniz parmak izinizin çok daha fazla örneğini almasını sağlamış oluyorsunuz.



Aslında yukarıda bahsettiğimiz işi Touch id her seferinde parmak izi ile cihazınızı kullandığında otomatik olarak yapıyor. Bu şekilde süreci daha hızlandırmış oluyorsunuz.

Kategoriler

4 Yorumlar

Seninkini ekle
    • 2
      iPhone Turka on Facebook

      hayir olmadi. Telefon’da baska yazilimslar sorunlar olabilir. Normal olarak kapatip acip tekrar deneyebilirsiniz. Ayrica iOS 7’de baska sorunlar oldugu biliniyor ve yeni guncelleme ile bu sorunlarin cozulmesi bekleniyor. iOS 7.1 ciktiktan sonra otomatik olarak bu hatalar duzelebilir. Ancak telefonunuz jailbreak’li ise o zamana sornunun nerden oldugunu kestirmek cok zor ve isin dogrusu jailbreak’li telefonlarda cok daha fazla yazilimsal sorunlar oldugu asikar.

    • 3
      Cenk Çamlıca on Facebook

      kullanmadığım apple ıphone cıhazı kalmadı ve hıcbırıne jaılbreak kurmadım bana ters ve yanlış gelıyor kapanıp açılma problemı yazılımsal oldugunu dusunuyorum 7.1 ıle cozulur umarım 7.1 ı bu gece saat 20:00 de beklıyorum saygılar

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.