Safir kristal ekranlı iPhone’lar geliyor


Apple’ın şu anda iPhone 5S’in ana ekran düğmesinde ve kamera lenslerinin üzerinde kullandığı safir kristal kaplamayı iPhone 6’da ekranın tamamı olarak kullanacağı kesinlik kazandı. Öyle ki Apple’ın geçtiğimiz günlerde 200 milyon tane 5 inç ebatında iPhone ekranı üretecek kadar safir kristal satın aldığı ve de hemen bu ay içinde üretime başlayacak şekilde, bu çizilmeye karşı pırlantadan sonra en dayanıklı maddeyi istediği şekle sokacak makineleri de aldığı çeşitli nakliye şirketlerinin raporlarında yer almış. Apple zaten daha önce de Amerika’nın Arizona eyaletinde safir kristal üretimi yapacak bir fabrika kuracağını açıklamıştı.

Bildiğiniz gibi Apple şu an iPhone’larda Gorilla camlar kullanıyor. Zaten Apple bugün neredeyse tüm akıllı telefonlarda kullanılan gorilla camın da ilk kullanıcısı.



Safir kristale geçişin en önemli nedeni ise çizilmeye karşı dayanıklı olması gösteriliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde safir kristalın çizime karşı nasıl dayanıklı olduğunu gösteren bir demonstrasyon internet’e düşmüştü. Bu videoya bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.