iPhone 8 Plus En iyi Akıllı telefon Kamerası!


Apple’ın iPhone 8 ve 8 Plus’ı, Google Pixel ve HTC U11’in iPhone 7 serisini yenmesinden sonra, DxOMark fotoğraf makinesi sıralamasında en üst sırada yerlerini alıyor.

DxOMark, Sensör iyileştirmeleri ve iPhone 8’deki yeni özelliklere 92 puan verdi, çift kameralı iPhone 8 Plus ise 94 puan ile en üst sırada yer aldı.





DxOMark, iPhone 8 Plus’ın artık fotoğraf çekimi için test ettikleri en iyi performansa sahip akıllı telefon kamerasına sahip olduğunu söyledi.

iPhone 8 kamerayla çekilen fotoğrafların doğru renk ve zengin detaylarla ‘genelde çarpıcı’ olduğu ve HDR fotoğrafçılığında iPhone 7’ye kıyasla büyük ölçüde geliştirildiği testlerin sonucunda açıklandı.

Ayrıca, iPhone 8 serisinin düşük ışık performansına ve görüntü sinyali işlemcisinin geliştirilmesinde övgüler alan iPhone 8 Plus’ın yakınlaştırma ve bokeh efekti için çift kamerasını önemli ölçüde geliştirmiş görünüyor.

iPhone 5s’den iPhone 8 Plus’a kadar iPhone serisinde ayrıntıların korunmasında gerçekten güzel bir karşılaştırma, gelişim inanılmaz değil mi!

iPhone 8, 5S’den bu yana 12-megapiksel olan çözünürlüğü kullanıyor. Peki bu fark nereden geliyor; sensör ve Optik Sabitleme özelliklerinin geliştirilmesi ve yazılımsal geliştirmelerden dolayı görüntü kalitesindeki fark gerçekten çok büyük.

iPhone X’de teknik olarak iPhone 8 Plus’dan farklı olarak arka 2 kameranın her ikisinde birden Optik Görüntü sabitleyici ve bir kamerasında daha düşük değerli bir diyafram açıklığı kullanılmış. iPhone X çıkana kadar beklemek durumundayız ancak iPhone X’in bir tık daha iyi olabileceğini düşünüyoruz.

Tüm detaylı incelemeye bu linkten ulaşabilirsiniz.

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.