iOS 5.0.1’e nasıl tethered jailbreak yapılır?


Asağıdaki tutorial iphone için anlatılmıştır ancak ipod touch 3. ve 4. jenerasyonlarda ve ipad 1’de de aynıdır.

  1. iTunes’un son sürümünü (10.5) itunes’unuzdan direk olarak ya da buraya tıklayarak indirin ve kurun.
  2. Her ihtimale karşı iphone’unuzu bilgisayarsanıza yedekleyin
  3. iOS 5.0.1’i iphone’unuza kurun
  4. iphone’unuzu önce bilgisayarınıza takın ve sonra tamamen kapatın.
  5. Redsnow isimli jailbreak programını bilgisayarınıza indirin. Windows buradan, Mac buradan.
  6. iDevice aletinize göre uyumlu iOS 5’i indirin. Örneğin iphone 4 GSM modeli için iPhone3,1_5.0_9A334_Restore.ipsw isimli dosyayı indirmeniz gerekiyor. Tüm mevcut firmware’lere buradan ulaşabilirsiniz. (Windows kullanıyorsanız iOS fw’ini Mac için yapılmış zip dosyasından çıkarmanız gerekmektedir. Bunu da herhangi bir iso programı ile yapabilirsiniz.)
  7. Redsnow’u çalıştırın ve “Extras” seçeneğini seçin. Çıkan sayfada “Select IPSW” seçeneğini taklayıp indirdiğiniz iOS 5 firmware’ini bilgisayarınızdan seçin.
  8. “Jailbreak” tuşuna tıklayın ve “Install Cydia” seçeneğini seçin.
  9. Daha sonra iphone’nunuzu DFU moduna, yani yeni firmware kurulabilir konuma almanız gerekiyor. Program size sırası ile yapmanız gereken adımları anlatıyor. Kısaca, önce 2 saniye güç düğmesini (üst sağ) daha sonra elinizi burdan çekmeden “home” (ortada, içinde kare şekli olan) düğmeye de basarak 10 saniye daha bekleyin. Sonra “Home” düğmesinden elinizi çekmeden güç düğmesini bırakın.
  10. RedsnOw jailbreak işlemini bu andan itibaren otomatik yapacak.
  11. Herşey tamamlandıktan sonra iphone’nunuzu tether olarak çalıştırmanız gerekecek. Bunun için iphone’nunuz pc’inize bağlı iken RedsnOw programını çalıştırın ve sırası ile “Extras” ve “Just Boot” seçeneklerini seçin.

Hepsi bu kadar. Ancak unutmayın ki tether jailbreak’de telefonunuzu kapattıktan sonra her defasında bu işlemi yaparak iphone’unuz açmanız gerekecek!

Kategoriler

2 Yorumlar

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.