Sorunlu iPhone Home tuşu yerine Assistive Touch ile çözüm nasıl yapılır


iPhone cihazları normalde oldukça dayanıklı olmalarına rağmen en çok karşılaşılan donanım sorunu ise genellikle Home tuşunun düzgün çalışmaması hatta zaman zaman tamamen işlevini yitirmesi.

Bunun tabi ki kesin çözümü mevcut ancak bunu yapabilmek için bu işlere yatkın olmanız ya da bir yere götürüp tamir ettirmeniz yani kısaca cihazınızın açılması ve onarılması ayrıca para vermeniz gerekiyor.

Burada sizlere fiziksel Home butonu kullanmadan nasıl iPhone’da Home butonu işlevlerini Assistive Touch özelliğini kullanarak yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

1. iPhone’daki Ayarlar (Settings) bölümüne girin
2. Genel (General) sekmesine girin
3. Aşağı doğru inerek Erişilebilirlik (Accessbility) sekmesine girin
4. Aşağı doğru inerek Fiziksel ve Motor (Physical & Motor) bölümünde yer alan Assistive Touch sekmesine girin
5. Assistive Touch’ı aktif edin.



assistive_touch_1assistive_touch_2

Bundan sonra ekran üzerinde genellikle aktif olmadığında silik bir şekilde bir kutucuk göreceksiniz, bu kutucuğu kenarlarda istediğiniz yere kaydırıp orada bırakabilirsiniz. Home butonuna ihtiyacınız olduğunda ise sadce bu kutucuğa basın ve buradaki Home tuşu dahil bir çok kısa yolu kullanabilirsiniz.

14 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 2
    emre

    selamlar iphone 4 kullanıyorum home tuşu hiç bir şekilde çalışmaz olmuştu alkol ile temizledim şimdi hiç sorun yok şükürler olsun kapalıyken dökün demişlerdi açıkken döktüm hatta şansıma sorun olmadı ilk günki gibi oldu . eczaneden 2,3 liraya aldım küçük şişe kesinlikle tavsiye ederim başka yolu yok.

  2. 7
    furkan

    bende ıphone 5 aldım orta tuşunu fazla kullanma amnla bozulur dediler bende telefona 2000 tl verdim heralde bozulmasını istememem dedim arkadaşın biri bana bunu dedi bende aratşrdm buldum orta tuşu elinizden geldiğince kullanmayın benm eski 4s de orta tuş sertleşmişdi kullana kullana ondan değişmişdim hatta telefonu herkeze tavsiyem bu kolay erişim simgesini açması ayarlardan

  3. 11
    ÖZGÜR

    VEE ios 8.4.1 gelir ortalık şenlenir diger ios sürümlerine göre ekran segmentini ikiye bölmüş ve ekran parlaklığı ve ekran görüntüsünü ayırmışlar ve ekrana 4 adet segment gelmiş 2 si işe yarayn diger ikisi boş olan ibooks ve ipuçları iyi olan procast ve saglık ise işe yaramayan segmentler bu telefonların tek kötü yanı bütün her program kesin internet baglantısı istemesidir egerki yakınlarda wifi yada kendi netiniz yoksa telefonda sadece baglantısız okey oynayabilirsiniz :)) android e göre kat kat iyi olan ios negatif mi yoksa pozitifmi bilemediğim diğer özelligi ise bluetoot özelliği malum kullananlar bilir …

  4. 14
    Fatma Söğütlü

    Bu assistive touch tuşuyla arka plandaki sekmeleri uygulamaları nasıl kaldırıcaz yardımcı olurmusunuz acilll

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.