ipad 3 – Dedikodu Kazanı


2012’ye yaklaştıkça, Nisan ayında çıkması beklenen 3. ipad için dedikodular da her geçen gün çoğalmaya başladı. Biz de iphoneturka.com olarak dedikoduları size düzenli olarak aktarmaya çalışacağız. Ayrıca bu dedikoduların gerçekliği ile ilgili tahminlerimizi de yine bu yazıda bulabilirsiniz.

 

Daha ince, daha hafif ve daha hızlı – yeni dizayn ve A6 chip

En çok konuşulan konulardan birisi tabi ki dizayn ve hız. ipad 2’nin bu kadar ince olacağı kimse tarafında tahmin edilememişti ancak ipad 3’ün çok daha ince olacağına dair söylentiler çok ama pek inandırıcı değil. ipad 3’ün aynı dizayn ile çıkma olasılığı yüksek fakat yeni ve daha güçlü bir chip’le çıkması da büyük ihtimal. Ve de Apple’ın bundan bir kaç ay önce karbon fiber materyalleri üzerine uzman olan bir mühendis aradığını hatırlatalım. Daha hafif bir dış kaplama çok şaşırtıcı olmaz.



Retina Display

Çok yüksek ihtimal. Hatta 2048×1536 çözünürlük olabileceği birçok analist tarafından ciddi şekilde dillendiriliyor.

Daha iyi Kamera ve HD FaceTime

Hem arkada hem de önde çok daha yüksek çözünürlükte kamera olacağı beklentilerden biri. Apple ipad’in iphone gibi fotoğraf çekmek için kullanıldığını tabi ki düşünmüyor ve zaten bu yönde bir promosyon da yapmıyor. Ancak HD FaceTime için daha yüksek çözünürlükte çekim yapabilen ön kamera çok büyük ihtimal ipad 3’de olacaktır.

NFC chip

Near Field Communication yine üzerine çok dedikodu yapılan bir konu. Nedeni de Apple’ın bu konuda özellikle aldığı bazı patentler ile bu konuda çalışma yaptığı düşünülüyor olması. NFC ile örneğin Mac PC’inizde ne yapıyorsunuz işlemi aynen olduğu gibi hiçbir düğmeye basmadan kolayca ipad’ınize taşıyabilirsiniz. Bunu ipad, iphone ve hatta Apple’ın üzerine çalıştığı bilinen yeni Apple Televizyon ile de çalışabileceğini düşünürseniz gayet olası bir ihtimal olarak görülebilir. Ancak ipad 3 mü yoksa ipad 4 mü NFC ile çıkar kestirmek zor. % 50 – % 50 diyelim.

Küçük connecter ve Thunderbolt port

Bunları kestirmek güç ve zaten söylentiler de tamamen tahminler üzerine kurulu. Apple’ın ürünlerine yeni girişler ve çıkışlar eklemekten daha çok bu tür bağlantıları çıkarmaya yönelik bir politikası var. Daha küçük connecter olabilir ama Thunderbolt port pek olası gözükmüyor.

SD kart girişi

Olursa şapkamı yerim 🙂

3D kontrol

Apple’ın aldığı bazı patentlerle xbox kinect benzeri bir 3D kontrol sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak bunun ipad için gerekli olduğunu veya yararlı olacağını söylemek zor. Benim tahminim bu çalışmalar Apple’ın muhtemelen 2013 senesinde çıkaracağı televizyon sisteminde olacak!

Bir değil iki dizayn

Şu an için böyle bir ihtimal gözükmüyor.

Daha küçük ya da büyük ekran

Steve Jobs bunun olmayacağını net bir şekilde söylemişti. Belki Tim Cooks bu konuda farklı düşüncelere sahip olabilir ama ipad ekranı bence kesinlikle ideal boyutunda!

Daha büyük hafıza (HDD)

Kesin bir bilgi yok ama 256GB HDD’li bir ipad olma ihtimali % 50 – 50 diyebiliriz.

Şimdilik bu kadar. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.



 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.