iPhone 4S inceleme: Kamera ve Anten


Kamera ve Anten

8 Megapixel Kamera ve 1080p Video



Iphone 4’te kullanıcıyı direk ilgilendirecek değişiklerden en önemlisi gelişmiş kamera. Ekranı açtığınız anda fark kendini gösteriyor. Loş ışıkta hem foto hem video çekimi artık gerçekten ortalama kullanıcının biraz üstünde beklentisi olanlara bile yeterli gelecektir. Tamamen profosyenel olarak bu işle ilgilenmeyenler için şu söz hep hoşuma gitmiştir: “En güzel resim, çekebildiğiniz resimdir”.

Iphone 4S’iniz ile çekmeye karar verdiğiniz resmi ya da videoyu sadece arşivlemiş olmayacaksınız. Gerektiğinde 106 ekran TVinizde bile keyifle eşinize ve dostlarınıza gösterme şansına sahipsiniz. Ama yine de şunu da söyliyelim; İphone 4’unuz varsa yeni kamera size halen “kesin 4S alırım” dedirtecek cinsten değil!





Anten ve Ağ kullanımı: Daha akıllı ve daha hızlı

Apple (belki de kendilerince iyi nedenlerle) anten konusuna yeterli gürültüyü çıkaramadı. Sonuçta halen iphone 4 satıyorlar, geçen sene bu işi elimize yüzümüze bulaştırdık diyemeyecekleri için daha çok “Dünya telefonu” yani hem Amerika’da daha çok bilinen ve kullanılan CDMA, hem de bizim bildiğimiz GSM bağlantı ağlarında çalışıyor olması özelliğinden bahsettiler. Ve de yine ayrıca kendi geliştirdikleri otomatik anten geçiş özelliğinden bahsedip mümkün olduğunca anten problemine girmeden yeni çalışır bir sistem geliştirdiklerinin mesajını verdiler. Bu bölümün sonunda asıl değişikliğin internet bağlantısı hızlarında olduğu üzerinde uzun uzun duruldu. Yine beklentilerin aksine 4G’ye geçiş olmadı ancak mümkün olan internet hızı 7.2Mbps’dan 14.4Mbps’e çıktı.
Ben internet ve anten konusunda beklediğimden çok iyi sonuçlarla karşılaştım. İphone 4’u özellikle kılıfsız olarak kullanıdığınızda hem telefon bağlantısı hem de (ve de özellikle) internet bağlantısı resmen düşüyordu. İphone 4S’te bu problemler tamamen çözüldüğü gibi ortalama internet hızı iphone 4’e göre çok çok daha iyi. Hem 3G bağlantısında hem de kablosuz ev bağlantısında yaptığım testlerde 3G’de ortalama %15’e yakın daha fazla hız, Wifi’da ise %25’e yakındaha fazla hızla çalıştığını gördüm. Dikkatimi çeken tek sorun telefon görüşmelerinde 3G bağlantısının koptuğu oldu. GPRS zaten çalışmadığı için görüşme halinde iken internetten birşey bakmak mümkün olmuyor. Çok sık ihtiyaç duyulan bir özellik değil ama yine de zaman zaman benim ihtiyacım oluyor ve kullanıyordum.Bir dahaki bölümde Siri ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağım.
Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.