iPhone’a nasıl müzik atılır


Klasik Yöntem (iTunes ile):

Bildiğiniz gibi iPhone’u piyasada bulunan çoğu MP3 çalarlarda olduğu gibi USB’den bağlayıp, klasörü açıp yazılımsız müzik atmak mümkün değil. Malesef bunun için belli programlar kullanılmak zorunda, aslında Apple’ın istediği ise iTunes’un kullanılması. İlk önce klasik yöntem olan iTunes ile iPhone’a nasıl müzik atılacağını anlatacağız.

Öncelikle iOS 5 yazılımı ile gelen iPhone’lara kadar iPhone’u aktive edip kullanmak için en az bir kere iTunes’a bağlanmış olması gerekiyordu. Dolayısıyla iPhone’unuzu bilgisayara kablo yoluyla bağlayacağınızı bildiğinizi varsayalım.

iTunes’u MP3 arşivi düzenleyicisi olarak da kullanmak isterseniz:

Adım 1: iTunes yazılımı otomatik açılmadıysa bilgisayarınızdan iTunes’u açmanız gerekecek ve iPhone’unuzu bilgisayara bağlayın

Adım 2: Sol tarafta yer alan Müzikler bölümünü açın

Adım 3: Masaüstünüzden ya da MP3 dosyalarınız nerede ise bulunduğu yerden iTunes’daki Müzikler bölümüne sürükleyerek şarkıları taşıyın



Adım 4: Aygıtlardan iPhone’ununuzun üzerine tıklayın ve altındaki Müzikler bölümüne geçin

Adım 5: Burada Arşive taşımış olduğunuz şarkılar direk olarak senkronize olması için ‘Otomatik Doldur’ u seçin ve şarkılarınız yüklenmeye başlasın.



iTunes’u sadece MP3’ü direk iPhone’a atmak için kullanmak isterseniz:

Adım 1: iTunes yazılımı otomatik açılmadıysa bilgisayarınızdan iTunes’u açmanız gerekecek ve iPhone’unuzu bilgisayara bağlayın

Adım 2: Aygıtlardan iPhone’ununuzun üzerine tıklayın ve altındaki Müzikler bölümüne geçin

Adım 3: Masaüstünüzden ya da MP3 dosyalarınız nerede ise bulunduğu yerden iTunes’daki Aygıtlariniz altındaki iPhone’daki Müzikler bölümüne sürükleyerek şarkıları taşıyın ve otomatik olarak şarkılar iPhone’unuza yüklenmeye başlasın

Alternatif yazılım (MediaMonkey ile):

Özellikle iTunes’u kullanmak istemeyebilirsiniz, çünkü bazen olabildiğinden fazla sofistike çalışması iPhone’unuzda yapmak istemediğiniz güncellemeler yapmak durumunda bırakabilir, ayrıca MP3’lerinizin üzerinde daha fazla hakimiyet ve düzenleme isteyebilirsiniz, işte bu noktada tamamen ücretsiz bir yazılım olan MediaMonkey devreye giriyor. Ancak sadece Windows işletim sistemlerinde kullanabiliyorsunuz, Mac OSX versiyonu bulunmamakta.

MediaMonkey’in en önemli özelliklerinden biri ise iPhone’a atmış olduğunuz şarkıları geri bilgisayarınıza alabilmeniz. iTunes ise sadece tek yönlü olarak bilgisayardan iPhone’a atabilmekte, başka bir bilgisayara gittiğinizde onu bilgisayara tekrar geri alamazsınız.

MediaMonkey’de yapmanız gereken sadece sol tarafta yer alan klasörlerden MP3’lerinizin olduğu yeri bulmak ve istediklerinizi seçtikten sonra bunların üzerinde sağ tuşa bastıktan sonra ‘Send to iPhone’ diyerek iPhone’unuza göndermek, bu kadar basit. Bu aynı zamanda iPad ve iPod, iPod touch üzerinde de kullanılabilir.

Not: MediaMonkey’in 4.0.6 sürümü şu an itibariyle iOS 6 ile müzikleri senkronize edememekte, ancak 4.0.7 (beta) versiyonu ise iOS 6’yı destekliyor.

Not 2: iTunes Müzik servisi artık Türkiye için de açıldı ve Türk hesaplarınızla iTunes müzik’ten müzik ve video indirebiliyorsunuz tabi parasıyla. Aynı zamanda iTunes Match servisi de mevcut, bu servis ile bilgisayarınızdaki MP3’leri iTunes kendisinde olan şarkılarla match ediyor ve bunlar sizin hesabınıza atanıyor. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden daha sonra bu müzikleri indirebiliyorsunuz ücretsiz olarak. iTunes match’in 25.000 şarkı limiti mevcut ve yıllık abonelik bedeli ile kullanılabiliyor.

3 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 3
    rümeysa

    ya atamıyorum ıtunes arşivinde hiçbir parça içermediği için, itunes rumeysa ıphonuna hiçbir parça ekleyemiyor diyo ne yapmam gerek ? bu arada telefonum I phone 6s

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.