iTunes kullanımını ek yazılımlarla (scripts) kolaylaştırın


Apple kendi medya oynatıcı ve düzenleyici programı iTunes’u çıkardığından bu yana çok zaman geçti ve her yeni güncelleme ile iTunes çok daha kullanışlı hale geldi. Ancak iTunes halen bazı önemli eksikliklere sahip ve bunlardan bazılarının Apple programcıları tarafından neden eklenmediğini anlamak  açıkçası zor (örneğin klasör ve dosyalamaya göre albümleri düzenleme gibi).

Esasında iTunes halen iPhone, iPod ve iPad’leri olanlar için en kolay ve basit kullanım merkezi. İşte bu bağlamda kullanımı kolaylaştırmak adına bazı programcılar küçük, kullanımı çok kolay ve çok yaralı küçük programlar yazmışlar. Ben bunların bazılarını kendi ihtiyacıma göre aşağıda sıralayacağım.



Benim paylaşacağım programların asıl sahibi Steve MacGuire isimli bir kullanıcı. İsterseniz bu programcının kendi sitesinden İngilizce olarak tüm script’lerine ulaşabilirsiniz: http://samsoft.org.uk/iTunes/scripts.asp

Ve de unutmadan, bu yazılımların hepsi Windows işletim sistemi için. Eğer bir Mac kullanıcısı iseniz http://dougscripts.com/itunes/ isimli siteden benzer script’lere ulaşabilirsiniz.

DeDuper: Bu script seçilen şarkıların çift olması durumunda biri hariç tümünü siler. Ayrıca silmeden önce şarkıların çalınma sayısı ve reyting gibi değerlerini de dikkata alır.

CopyAlbumToAlbumArtist: Albüm alanında geçerli tüm değerleri AlbumArtist alanına kopyalar.

CreateFolderArt:  En az tek bir şarkıda resim olması şartı ile albüm resimlerini günceller.

StripTrackNumbers: Seçilen parçalardan veya dosyalardan disk numaralandırmalarını siler.



SwapAlbumArtistAlbum: AlbümArtist ve Albüm seçeneklerindeki değerlerin yerini değiştirir..

SwapArtistAlbum Swaps: Artist ve Albüm seçeneklerindeki değerlerin yerini değiştirir.

SwapArtistAlbumArtist: Albüm ve AlbümArtist seçeneklerindeki değerlerin yerini değiştirir.

CopyAlbumToAlbumArtist: Albüm seçeneğindeki değerleri albüm artist bölümüne taşır.

TagFromFilename: Şarkı ve albümlerin bulunduğu dosyalar ve isimlerine göre seçilen şarkıların Albüm Artist, Albüm, Artist, Disc No., Track No ve Track Title değerlerini günceller.

TrimName: Kişisel tercihe göre şarkı isimlerinin önünden veya sonunda karakter eksiltmek için kullanılır.

 

2 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    Apoo Bilek on Facebook

    Arkadaşlar ben yurtdışından gelen iphone 4ümü simkilitli diye kendi bilgisayarım aracılığıyla versiyon 5.0.1e yükselttim. ama herhangi bi değişiklik olmadı. ve hatta daha kötü oldu. şimdi 5.0.1 in sim kilidi kırılmıyor. versiyon 5e yükseltmeseydim sim kilidi kırılıyormuş . ama şuan kırılamıyor. tekrar versiyon 4ede düşürülemiyor .. 🙁 ne yapmam lazım lütfen yardım edin :(:(:(

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.