Microsoft 25GB Kapasiteli SkyDrive Cloud hizmetinin iPhone uygulamasını çıkarttı


Son zamanların popüler kelimesi olan “Cloud” aslında hepimizin ilgisini çekiyor. Bir çok alternatifi bulunan bu servislerin en son olarak da iPhone’da iOS5 ile entegre olarak geldiğini gördük.

Ancak iOS 5’teki bu hizmet oldukça kısıtlı kullanım ve esneklik yüzünden bir çok ihtiyacı tam olarak karşılayamıyor. Bunun için bir kaç firma Cloud servislerini hızla iPhone üzerinden sunmaya çalışıyorlar.

Bunlardan en büyüğü Microsoft SkyDrive hizmetini uzun zamandır PC ve Mac üzerinden vermekteydi. Kısaca 25GB’lık alanınızda, istediğiniz 50MB’a kadar boyuttaki herhangi bir dosyayı Web ortamında hesabınıza aktarabiliyor ve orada barındırabiliyorsunuz.

Microsoft son zamanlarda iPhone’da çıkartmış olduğu uygulamalarla adından oldukça bahsettirmeye başladı. Microsoft’un iPhone ve iPod touch’ta çıkartmış olduğu bu SkyDrive uygulamasıyla, ücretsiz sunulan bu 25GB kapasiteli hizmeti kullanabilecek ister iPhone’undan isterse de Windows veya Mac bilgisayarlarından erişebilecek, istediğiniz dosyaları, fotoğrafları vs. atabileceksiniz.




SkyDrive’a istediğiniz dosyaları istediğiniz bir aygıt üzerinden atabilir ve erişebilirsiniz. iPhone uygulaması ile kolaylıkla dosyalarınıza erişebiliyor, düzenleyebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda iPhone uygulamasından fotoğraf ve videoları SkyDrive’a atabiliyorsunuz, aşağıda belli başlı özellikleri listelemeye çalıştık:

  • Tüm SkyDrive içeriklerinize ve sizinle başkası tarafından paylaşılan SkyDrive içeriklerine erişebilirsiniz
  • Son kullandığınız dokümanları görüntüleyebilirsiniz
  • Telefonunuzdaki Fotoğraf ve Video’ları yükleyebiliyorsunuz
  • Herhangi bir dosyayı başka bir kişiyle email ile paylaşabiliyorsunuz
  • Klasörler oluşturup, silebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz.

Eğer SkyDrive’ı hiç duymadıysanız ve kullanmak istiyorsanız ve Hotmail, MSN Live Messenger veya Xbox Live hesabınız var ise aslında zaten SkyDrive hesbınız var demektir 🙂 Bilgisayarınızdan ve iPhone’unuzdan hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer bu hesaplardan hiçbirine sahip değilseniz o zaman http://skydrive.live.com adresine girip hesap oluşturmanız yeterli.

SkyDrive Uygulaması şu anda iPhone ve iPod’lar için App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta, ayrıca 25GB kapasiteli SkyDrive hesabı da ücretsiz bir hizmet.



SkyDrive uygulamasını indir

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.