Absinthe Jailbreak: iPhone 4S ve iPad 2 Beyaz ikon sorunu nasıl düzeltilir


iPhone 4S ve iPad 2 için Absinthe Jailbreak çıktığından bu yana bazı kullanıcılar beyaz ya da boş ikon sorunları yaşadıklarını söylüyorlar.

Biz de bu konuda gelişmeleri takip ediyoruz ve gelişmeler oldukça sizinle paylaşıyoruz. Sorun daha çok Apple’ın Mail, Safari gibi kendi uygulamalarında karşılaşılıyor.

Şu ana kadar geçiçici çözüm olarak Sprinboard’un restart edilmesi ve ya Cydia’dan bir şeyin yüklenerek respring edilmesi çözüyordu.



Cydia’da bulunan iWipe Cache Jailbreak uygulaması sayesinde bu sorundan kalıcı olarak kurtulmak mümkün görünüyor. Uygulamanın açıklamasında, uygulamanın Winterboard sorunlarını çözmeye yarayan bir Jailbreak uygulaması olduğunu görüyoruz ancak bunun yine de bu sorunun üstesinden gelindiği bazı kullanıcılar tarafından bildirildi.

Aynı zamanda başka bir kullanıcı ise iRetiner GUI uygulamasının da sorunu giderdiğini belirtti.

Cydia’da buluna iWipe Cache veya iRetiner GUI uygulamalarından hangisinin sorununuzu gideriyor ya da gidermiyor mu bizimle yorumlarınızı paylaşın.

9 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 3
    AHMET

    Bende jail breakli ipad 2 var. İOS 5 yüklü. iWipe yükledim beyaz ikon sorununu programı çalıştirdımda düzeltiyor fakat ipadi kapatıp açınca yine beyaz ikon sorunu oluşuyor. Her açışda iWipe çalıştırmam gerekiyor..

  2. 6
    Eren Reyhan

    Evet iWipe Cache sorunu çözüyor. Sorun olması çok normal Koskoca Apple kaçbin çalışanıyla çıkardıgı iOs ta sorun çıkıyo yani. Tek yapmak gereken bilinçli olarak sürekli takip etmek.

  3. 7
    depress

    ios 5.1.1 – 4s iwipe cache ile sorun geçici çözüldü.. installous dan program yükleyince tekrardan geliyor

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.