iOS 5 ve iOS 5.0.1’li iPad 2 nasıl Untethered Jailbreak yapılır?


iOS 5, iPhone 4S ile beraber çıktığından bu yana yaklaşık 3 ay bir zaman geçti ve A5 işlemciler dışındaki eski iDevice’ları kapsayan iOS 5.0.1 Jailbreak’in ardından çok da fazla bir zaman geçmeden A5 işlemcili iPhone 4S ve iPad 2 Untethered Jailbreak oldu.

Burada adım adım sizlere iOS 5 ya da iOS 5.0.1 versiyona sahip iPad 2’yi greenpois0n Absinthe ile nasıl Jailbreak yapabileceğinizi anlatacağız.

Güncelleme: Mac versiyonundan sonra yazımızda Windows versiyonu da eklenmiştir, bu tutorial’ı hem Mac hem Windows için kullanabilirsiniz

Önemli Uyarılar:

    • Bu tutorial sadece iPad 2 için hazırlanmıştır, iPhone 4S sahipleri bu tutorial‘ımızdan, iOS 5.0.1’li iPhone 4, iPhone 3GS ya da iPad kullanıcıları bu tutorial‘ımızdan yardım alabilirler
    • Absinthe Untethered Jailbreak yapmaktadır
    • Jailbreak programları iPad ve iPhone’larınızın garantisini geçersiz kılabilir ve hatta cihazlarınızı bozabilir. Bu tür problemler çok sık karışlaşılan şeyler değil ama biz iPhoneTurka ekibi olarak sizi yine de uyaralım. Risk tamamen işlemi yapan kişiye aittir.
    • iPad’inizin mutlaka yedeğini almayı ihmal etmeyin, ilk haberlere göre Absinthe ile Jailbreak işlemi sırasında iPhone ve iPad’lerdeki Fotoğrafların kaybolması durumu söz konusu olabiliyor
    • iTunes’un 10.5.3 versiyonuna sahip olmanız gerekiyor

Adım 1: Absinthe Mac yazılımını bu linkten , Windows yazılımını ise bu linkten indirip, masaüstünde ‘Absinthe’ adında bir klasör oluşturup zip dosyasını buraya açın. En güncel Absinthe yazılım sürümlerine bu sayfadan ulaşabilirisiniz, bu sayfa sürekli güncellenecektir.

Adım 2: Absinthe yazılımını oluşturduğunuz klasörün içerisinden çalıştırın



Adım 3: Yazılımdaki uyarıda belirtildiği gibi iPad 2’nizi bilgisayarınıza USB ile bağlayın. Şifreniz veya VPN ayarlarınız mevcut ise bu ayarları sıfırlamanız gerekmekte, bu işlemi önceden yapmanızı öneriyoruz.

Adım 4: Jailbreak butonuna basarak işleme başlayın

Adım 5: Jailbreak butonuna bastıktan sonra, uygulama farklı adımları size belirtecek;

  • “Beginning jailbreak” (bu kısım gerçekten biraz zaman alabilir – yapılan testlere göre iPad 2’de 10 dakikadan fazla süren bir süreç, ancak iPhone 4S bu adımda çok daha hızlı)
  • “Sending initial data” bu adımda iPhone 4S’inizde “Restoring in Progress” mesajı göreceksiniz (bu adımda biraz zaman alacak bir bölüm – yaklaşık denemelerde 15 dakika bir zaman sürdü)
  • “Waiting for reboot”
  • “Waiting for device to finish rebooting” adımında iPad 2 reboot olacak
  • “Preparing jailbreak data”
  • “Sending payload data” (bu adımda biraz zaman alacak bir bölüm – yaklaşık denemelerde 15 dakika bir zaman sürdü)

Adım 6: Bu adımda Jailbreak’in bitmek üzere olduğuna dair ‘Almost done’ uyarısını göreceksiniz

Adım 7: iPad 2’nizde ikonlar içerisinde Absinthe’i göreceksiniz, bu ilk bölümdeki ikonlar arasında olmayabilir, biraz bakınarak görebilirsiniz.



Adım 8: Absinthe uygulamasını iPad 2’nizde çalıştırın. Çalıştırmanızın ardından greenpois0n sitesini yükleyecek ve hemen ardından iPad 2 yeniden başlatılacak. Yeniden başlatıldıktan sonra Cydia uygulamasını artık göreceksiniz ve işlem tamam 🙂

Sık karşılaşılan sorunlar için ipuçları:

  1. Bazı kullanıcılar site yüklenmesi aşamasında  ‘Error establishing a database connection‘ şeklinde hata aldıklarını ya da beyaz sayfa ile karşılaştıklarını bildiriyorlar, bu durumlar için aşağıdaki adımlar yardımcı olabilir:
    • iPad 2’nizdeki ‘Ayarları’ açın
    • Genel bölümüne girin, Ağ bölümüne devam edin ve VPN bölümüne basın, burada konfigürasyon hatası alındığına dair bir mesaj çıkacak
    • Yaklaşık 1 dakika sonra iPad 2’niz yeniden başlayacak ve Cydia ikonunu görebileceksiniz
  2. Birinci adım yardımcı olmadıysa, iPad 2’nizi yeniden başlatın ve tüm Jailbreak işlemlerini baştan tekrar yapın. iPad 2’de kullandığınız şifreniz varsa bunu bu işlemler esnasında daha önce belirtmiş olduğumuz gibi kaldırmayı unutmayın.
  3. iTunes 10.5.3 versiyonuna sahip olduğunuzu kontrol edin
  4. Eğer Jailbreak işlemi yapılırken uzun sürdüğünü düşünüyorsanız ya da Absinthe’ın bir şey yapmadığını düşünüyorsanız unutmayın işlemler toplam 45 dakika civarında sürebiliyor, yukarıda adımların yanlarında belirttiğimiz süreler gibi uzun süreceğini düşünerek hareket edin

12 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 3
    Erhan

    Teşekkürler. internet hızına göre degişiyor yüklenmesi. 20 mb net ile 5 dakika sürdü toplamda

  2. 4
    ali erdogan

    sorry,the attached device is not supported diye hata veriyor acaba iphone 4 çalişmıyor mu

    • 5
      Cumhur

      Ali bey benim ipad 2 de aynı şeyi söylüyordu sebebini bir arkadaşımdan öğrendim ve şuan son sürümüm yüklenmek üzere Almost done yerindeyim:) İphonenin sürümünü önce itunesten güncelle daha sonra jailbraker yapabiliyorsun. ayrıca takılanlar için söyleyeyim ipodunuzu yada phonunuzu bağladığınızda jailbreke başlayınca yükleme oluyor ve şu mesaj geliyor ” recovery completed. if you want to retry jailbreaking unplug your device and plug it back in” böyle dediğinde usb kablosunu bilgisayarınızdan çekin ve tekrar geri takın yükleme başlıyor… Herkese kolay gelsin… bu paylaşım içinde Sitedeki admin ve editörlere teşekkür ederiz…

  3. 6
    Gokhan Darcan

    Yazımızda da belirttiğimiz gibi iPhone 4’ler için farklı bir tool kullanılıyor. Lütfen uygularken bütün yazılanları okuyunuz, Önemli Uyarılar bölümünde net olarak belirttiğimiz gibi bu Tutorial sadece iPad 2 için yazılmıştır diğerleri ile ilgili linkleri uyarılar bölümünden bulabilirsiniz.

  4. 8
    Efe

    bilgisayarım xp ama algılamıyor gereken her şey var itunes 5.0.1 firmware 9a405 yaaaaarrrrrrrrddddııııııımmm

  5. 9
    Nihat ORAN

    Selam herkeze

    Ipad 2 için denedim uygulamayı Win7 de her denememde hata verdi MAC versiyonu ise 5-6 saat sürdü kurulumu .

    Sonuçta Ipad ekranına “Absinthe” geldi
    Tıkladığımda başardınız diyor VPN açmak gerekiyor ayarlardan ama hata veriyor “Bir konfigürasyon hatası oluştu” diyor

    ve “app store” den artık yazılı indirmiyoruz galiba bedava prg leri başka bir yerden mi indiriyoruz .
    yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim

  6. 10
    idriß

    iYi Calısmalar…Yurtdısı İPad2 im mevcut.itunes dan 5.0.1 e yükselttim(9B176).Cihaz WiFi..Son sürüm itunes yüklü bilgisayarımda(10.6)..Absinte de son sürüm(4…)..Hersey tamam..Ama cihazı bagladıgımda desteklemiyor..Sorry the attached device is not supported ”…Yapmam gerekeni söyler misiniz lütfen..Yardım ıcın sımdıden cok(!!!) tesekkurler…

  7. 11
    Silence

    Merhaba ben yeniyim, bende yeni ipad var ios 5.1 bunlara jailbreak olmadımı hala..bilgisi olan varmı. Kafam çok karıştı.

  8. 12
    canoral

    Selam….. ipad2 wifi mi bağlıyorum,ve programı açıyorum…
    Şöyle bir yazı çıkıyor…. Sorry the attached device is not supported. Bu yazıyı başka sitelerdede aradım… başka kablo
    veya bilgisaayarda deneyin diyor…. Başka bilgisayarda denedim ama başka kabloda deniyemedim…..
    Acaba bu bilgi doğrumudur veya başka kabloda denesem olurmu?

    Yanıtlarınız için şimdiden teşşekkür ederim………

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.