iPhone 4S ve iPad 2 için Jailbreak bekleyenlerin dikkatine!


Bildiğiniz gibi daha henüz birkaç gün önce iOS 5.1 Beta 3, Apple tarafından yayınlanmıştı ve son gelen haberlere göre iOS 5.1 tüm Jailbreak açıklarını kapatmış gözüküyor.  Eğer iPhone 4S veya iPad 2 cihazlarınızı untethered jailbreak yapmak istiyorsanız öncelikle en kısa zamanda iOS 5.0.1 güncellemesini yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Eğer zaten iOS 5.0.1’de iseniz ve iPhone 4S ve iPad 2 untethered jailbreak yapmak niyetiniz varsa önümüzdeki günlerde çıkması beklenen iOS 5.1 güncellemesinden kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Hangisinin önce çıkacağını kestirmek mümkün değil ama zaten artik bunun pek bir önemi de kalmadı. Tabi iOS 5.0.1’li iPhone 4, iPad 1 ve iPod touch’larını çoktan untethered jailbreak yapan kullanıcıların da iOS 5.1’den uzak durmaları gerektiğini hatırlatalım.



iPhone 4 bir bootrom açığı ile jailbreak yapıldığı için muhtemelen kısa sürede tethered olarak jailbreak yapılabilecektir. Fakat yeni bir untether jailbreak’in bulunması bir kaç hafta hatta aylar sürebilir. Görünen o ki özellikle iPhone 4S’lerini jailbreak yapmayı düşünen kullanıcıları zor bir karar bekliyor. Her ne kadar iOS 5.1 süper yeni özellikler getirmiyor olsa da özellikle beta 3 sürümünden sonra pil problemlerinin kökünden çözüldüğüne dair yorumlar “iOS developer” forumlarında dillendiriliyor. iOS 5.1’de beklenen diğer yenilikler ise şu şekilde:



  • Panorama fotoğraf çekebilme.
  • iPhone 4S’te 3G bağlantısının kapatılma ayarının geri gelmesi.
  • Ve belki de pil sorunu kadar önemli olmasa da, yine de birçok kişinin özellikle beklediği iCloud fotoğraf yayınlarında istediğimiz fotoğrafı stream’den kaldırabilme özelliği.

2 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    Kızıltepeli Apoo on Facebook

    Arkadaşlar ben yurtdışından gelen iphone 4s mi simkilitli diye kendi bilgisayarım aracılığıyla versiyon 5.0.1e yükselttim. ama herhangi bi değişiklik olmadı. ve hatta daha kötü oldu. şimdi 5.0.1 in sim kilidi kırılmıyor. versiyon 5e yükseltmeseydim sim kilidi kırılıyormuş . ama şuan kırılamıyor. tekrar versiyon 4ede düşürülemiyor .. 🙁 ne yapmam lazım lütfen yardım edin :(:(:(

    • 2
      Şükrü

      Kardeşim untethered sürümü var 5.01 için cydia adlı program üzerinden nasıl yapıcağı var çoğu sitede kolaylımla acılır 5.1 yükseltme sürümünü sakın

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.