Apple TV kutusu yenileniyor mu?


Apple’ın yepyeni bir televizyon çıkaracağı dedikoduları bir yana 7 Mart’ta iPad ile beraber Apple TV kutusunun da 3. versiyonunun çıkacağı tahmin ediliyor. Apple, Apple TV’yi bir hobi olarak lanse ediyor. (Apple’ın yeni CEO’su Tim Cook bunun nedeninin, yatırımcıların bu ürünü diğer Apple ürün satışları ile karşılaştırmamaları için olduğunu söylemişti). Apple TV esasında basit bir streamer görevi görüyor ama iOS’un ciddi şekilde değiştirilmiş bir sürümü üzerinde çalışıyor. Mevcut Apple TV kutusu iCloud, itunes, Netflix ve Airplay servislerini çalıştırıyor ve en fazla 720p çözünürlükte görüntü aktarabiliyor.

Son iOS beta kodlamasında yeni bir Apple TV dizini ve yine Apple TV ile bağlantısı olduğu düşünülen başka bir aksesuara ait bir dizin bulunuyor. Araştırmacılar 1080p destekleyen Apple TV 3’ün ve bu yeni aksesuarın 7 Mart’ta iPad ile beraber açıklanacağını tahmin ediyor. 1080P destek dışında, App Store’un da Apple TV için tamamen kullanıma açılacağı ve TV’ler için uygulama yazılım paketi olacağı yine çok konuşulan diğer detaylar. Apple 2012 senesinde 3 milyon civarı Apple TV satmış ve bu rakama tek kuruş reklam yapmadan ulaşılmış. Bakalım Apple TV 3 ne gibi özelliklerle çıkacak. Gelişmeleri tabi ki sitemizden aktarmaya devam edeceğiz.

Kategoriler

1 Yorum

Seninkini ekle
  1. 1
    Berk

    Sizde Apple Tv var mı?
    Çoğu özelliğin kullanılamamasına rağmen almak mantıklı mıdır?Yani işe yarar mı?
    Bu arada safariden bir video açtığımızda(örneğin http://www.dizimag.com sitesinden herhangi bir diziyi açtık)AirPlay’i kullanarak Apple Tv’ye aktarabilir miyiz yoksa mutlaka Mirroring mi kullanmak zorundayız?

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.