Baseband’i güncellemeden iPhone 4/3GS nasıl iOS 5.1’e yükseltilir


Burada sizlere Windows’da iPhone 4 GSM ve iPhone 3GS’i, baseband güncellemesi yapmadan iOS 5.1’e nasıl yükseltebileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Önemli: Şu an anlatacağımız adımlar sadece GSM versiyonlu iPhone 4 ve iPhone 3GS kullanıcılarına yöneliktir.



Önemli: Bu tutorial sadece iOS 5.0.1′e daha önce güncellemesi yapılmamış iPhone’lar içindir



Önemli: iPhone’unuzu jailbreak yapmak garantinizi bozabilir ve ya telefonunuzu kullanılmaz hale getirebilir, risk tamamen işlemi yapan kişiye aittir.

Önemli: iPhone’unuzun her ihtimale karşı yedeğini almayı unutmayın

Adım 1:
Redsn0w’un son versiyonu olan 0.9.10b6’yı buradan indirip masaüstünde Pwnage klasörü oluşturup içine atacaksınız.

Adım 2:
Cihazınıza uygun iOS 5.1 firmware versiyonunu buradan indirip Pwnage klasörüne koyun.

Adım 3:
RedSn0w sıkıştırılmış dosyasını açın, ardından Windows 7 kullanıcıları Redsn0w exe dosyasını Windows XP uyum modda çalıştırmaları gerekiyor (sağ tuşla basarak Özellikler bölümüne tıklayın, Uyumluluk moduna gelip Windows XP uyum modundan çalıştırını seçmeniz gerekiyor) Windows XP ve Windows 7 kullanıcıları Redsn0w’u ‘Yönetici’ olarak çalıştırması gerekiyor (Redsn0w ikonunun üzerine sağ tuşa basarak ‘Yönetici modunda çalıştırı seçin’).

Adım 4:
Redsn0w’un açılan ekranında “Extras” butonuna basın.

Adım 5:
Extras’in içinde yer alan “Custom IPSW” yi seçin.

Adım 6:
İndirmiş olduğunuz iOS 5.1 firmware’i seçin.

Adım 7:
RedSn0w özel (custom) IPSW dosyasını oluşturmaya başlayacak.

Adım 8:
RedSn0w, özel IPSW hazır olunca size hazır olduğuna dair bilgiyi verecek. OK butonuna basın.

Adım 9:
Extras menüsündeki Pwned DFU’ya basın.

Adım 10:
iPhone’unuzu USB ile bilgisayarınıza bağlayın ve iPhone’u bilgisayara bağlı iken kapatın. Next tuşuna basıp devam edin.

Adım 11:
Power (Kapatma) tuşuna 3 saniye basılı tutun.

Adım 12:
Power (Kapatma) tuşunu bırakmadan, Home tuşuna basmaya başlayın ve 10 saniye bekleyin.

Adım 13:
Home tuşuna basılı tutarken, Power (Kapatma) tuşunu bırakın, ancak Home tuşuna basılı tutmaya DFU mode’a geçene kadar devam edin.

Adım 14:
Redsn0w Limera1n exploit’ini çalıştıracak.

Adım 15:
iPhone Pwned DFU moda geldiği için bir uyarı çıkacak. Pwned DFU modunu özel custome iOS 5.1 firmware’i yüklemeniz için kullanacaksınız.

Adım 16: iTunes’u açın

Adım 17: Sol taraftaki ‘Aygıtlar’ bölümünden iPhone’u seçiyoruz. Şimdi, Mac için Option tuşuna, Windows için Shift tuşuna basılı tutarak ‘Restore’ tuşuna basıyoruz.
Önemli: Burada Shift/Option tuşuna basmak önemli, aksi halde yanlışlıkla Apple’ın orjinal firmware’i yükleyebilirsiniz.

Adım 18: Redsn0w’la oluşturmuş olduğunuz özel custom iOS 5.1 Firmware’i seçeceksiniz.

Adım 19: Bundan sonra iPhone’unuza baseband’i güncellemeden iOS 5.1 yüklenmeye başlanacak.

Bundan sonra işlemler tamamlandığında artık baseband’inizi yükseltmeden iOS 5.1’e geçmiş oldunuz ve Jailbreak yapabilirsiniz.

44 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    serkan.altas

    Paylaşımlarınız için öncelikle teşekkür ederim iphone4 ümü 5.1 sürümüne yükselttim bu arada baseband umda (modem Firmware diye bildiğim 04.12.01) olarak değişti sanırım şimdi cihazıma jailbreak yapmak istiyorum, yapabilirmiyim cihazım vodefonden alınmış sim kilit sorunu yok cevabınızı mail adresimede gönderirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

  2. 2
    Yaşar Demirok on Facebook

    benim iphone 4 4.3.3 yurtdışından gelme kilidi burda çözdüler. Şu ana kadar hiç bir güncelleme yapamadım. şarjı bittiğinde yada kapattığımda simi görmüyor 112 yi arayıp iki sn bekleme gibi işlemleri yapıyorum beni bu dertten kurtarabilirmisiniz

  3. 4
    hasim

    dediklerinizin aynisini yaptim ve sonuc mukemmel basabandim ayni kaldi jailbreakla ultras0w yukledim ve unlock geldi iphone 3gs emeklerinize saglik

  4. 5
    hasim

    dikkat bu islemden sonra hat gelmiyor cydia kurup repo.iparelhos.com bu source icindeki kurup sonra ultrasn0w kurun hat gelecektir

  5. 6
    ihsan

    Merhabalar,
    Söylediğiniz gibi ios 5.1 updateini yaptım. peki ardından jailbreak i nasıl yapacağım ? eskiden cydia yüklü geliyordu ama şuan cydia yüklü gelmedi. nasıl yükleyeceğim?

    • 7
      Gokhan Darcan

      Bu haliyle şu an henüz Jailbreak yapılmış durumda değil, şu an sadece 5.1 versiyonunu yüklemiş bulunuyorsunuz. Yine Redsn0w’u kullanarak daha önce yapmış olduğunuz gibi Jailbreak adımlarını gerçekleştirmeniz gerekecek. Ardından Cydia gelecektir. Adımlarda bir değişiklik yok sadece son Redsn0w’u kullanmanız gerekiyor.

      • 8
        ibrahim

        3194 hatası alıyorum tam yuklerken nasıl halledicem bide benım ıphone 3g s ama yurtdısı ben bır kere 6.0 guncelledım sım kılıde gırdı sımdı bunu yaparsam sım klıde gırer mı ?

  6. 9
    baris

    Merhabalar,
    Peki bu işlemden sonra başlangıç ekranını geçebiliyor muyuz?
    Yani unlock oluyor mu cihaz?

  7. 11
    yunus

    Paylaşımlarınız için öncelikle teşekkür ederim iphone4 ümü 5.1 sürümüne yükselttim bu arada baseband umda (modem Firmware diye bildiğim 04.12.01) olarak değişti sanırım şimdi cihazıma jailbreak yapmak istiyorum, yapabilirmiyim cihazımda kart sorunu yok ve ilk kez jailbreak yapacam cevabınızı mailime göndereblirmisiniz..

    • 12
      Gokhan Darcan

      Şu an güncellediğiniz baseband şu an için unlock olmuyor, ancak zaten sizin unlock sorununuz yok. Jailbreak yapmak için baseband’in burada çok önemi yok, ancak şu an için iOS 5.1 sadece Tethered Jailbreak oluyor, Untethered (yani pil bitince tekrar Jailbreak yapmaya ihtiyaç duyulmayan versiyon) henüz çıkmadı. iOS 5.1’e gerçekten ihtiyaç duymayan ve Jailbreak kullanmak isteyenlere tavsiyemiz Untethered iOS 5.1 Jailbreak çıkana kadar iOS 5.0.1’de kalmaları.

      • 13
        mahmut

        benim telefonumda yurt dışından geldi versiyonu 4.3.5 geveyle kullanıyorum versiyon yükseltmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz simdiden teşekür ederim

      • 14
        emrullah

        cihazım 3gs 32 gb ios 4.1 yüklü yükseltmeyi denediğimde dfu modda kaldı bidaha açılmayı geri yükleme yapamadım.yüklemiyor.güncelleme yaparken firmare yükleme bölümüne yani işlemin sonuna gelince hataya düşüyor tam işlem tamamlandı derken lütfen yardım telefonu duvarda kırmak üzereyim artık o derece

  8. 15
    omer

    paylaşım için teşekkürler geveyli iphone 4 kullanıcısıyım kaç gündür ugraşıyorum devamlı hata veriyor kurmuyordu anlatılan gibi yaptım benden kaynaklanan bir kaç hata verdi onları düzeltince kurdu orjinal hattı ile aktive ettim sorunsuz calışıyor şimdi sadece jb kaldı onuda yapsammı diye düşünüyorum bu knudadayardımcı olursanız sevinirim yapmasam telefona bi sorun cıkarırmı teşekkürlr süper bi paylaşım konunun başınada kesin cözüm diye yazarsan kimse başka sitelerle ugraşmasın :)))

  9. 16
    ali

    selam ben burdaki islemleri 1:1 yaptim ama itunes kadar gedlim ondan sonra bana cihazin uyumsuz oldugunu soyledi cihaz 3gs acaba surum farklari mi var? ne yapmaliyim?

  10. 17
    utku

    hocam benim cihazım iphone 3gs 16 gb 05.12.01 bb new bootrom
    ve unlock deil yurt dışı ben bu işlem leri uygulayarak cihazımı 5.1 e yükseltim jailbreak/unlock yapabilirmiyim veya olmazsa ne yapmam lzm biliyormusunuz ??

  11. 18
    vlkn

    merhabalar bende bu işlemi yaparak cihazımı 5.1 e yükseltmek istiyorum fakat geveyle kullanıyorum sorun olurmu iphone 4 4.2.1 bb.3.10.01

  12. 20
    ERDEM TURAK

    REDSNOW İÇİN ERDİĞİNİZ LİNKE Bİ TÜRLÜ ULAŞAMADIM, AYRICA 5.0.1 DEN BU YANA JAILBREAK YAPMADIM BASEBAND KAYDINI ALMAM GEREKİYOMU? MAİL OLARAK DÖNÜŞ YAPARSANIZ SEWİNİRİM… TŞKKRLR

  13. 21
    ayhanhakan

    benim yurt dışı bir iphone 3gs 8 gb 06.15.00 basbandlı kilitli bir durumda şu an üzerinde snowbreeze ile atılmış ios 4.1 var ama ben 5.1 yapmak istiyorun snow breeze ile hazırladıgımı itunes yediremiyorum hata alıyorum hep çözüyorum baştan alıyorum red snow ile attıgım zaman yukarıda anlatıgınz şekilde mi bir yol izlemeliyim cevaplarınızı bekliyorum http://facebook.com/ayhanhakantekin

  14. 22
    Hakan

    Gökhan kardeş bende iphone 4 , 4.3.5 sürüm 04.10.01 baseband var.herşeyi yaptım ama birtürlü doğru firmware yi indiremedim burdan.en son itunes ten restore diyorum hata veriyor bana da yardımcı olurmusun neyi indireceğim.

  15. 25
    bojtkah

    Merhaba
    Ben henüz okudum yazınızı. Elinize sağlık. Benim sormak istediğim bir şey olacak. Elimde 3GS yutrtdışı cihaz var. 06.15.00 baseband. Şu an 4.3.3 yüklü. Onu bu yöntemle 5.1.1 e yükseltebilir miyim? Ayrıca baseband ını sonra düşürebilir miyim? REDSNOW un son sürümünde oluyor diye duymuştum. Bu konuda yardımın olursa sevinirim.
    Saygılar.

  16. 27
    muko

    ıyı aksamlar. bende ıphone 3gs var ve bu yurt dısından geldı bana ama guncelleme yapamıyorum bı kere yaptım kıtlendı telefonum. telefonum suan 4.1 ama ben 5.1 yapmak ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım yardımcı olursanız sevınırım. sımdıden tesekkurler.

  17. 29
    mustafa05

    anlatmıs oldugunuz ıslemı adım adım yaptım ve Only compatible Sım cards from a supported carrier may be used to activate iphone. please insert the SIM card that came with your iphone or visit a supported carrier’s strore to receive a replacement Sım card yazı gelıyor ekranıma ne yapmam gerek .S

  18. 30
    berkay

    iphone 4 16gb. cihazımın sürümü 5.0.1 ios 6 ya yükseltmek istiyorum indiriyor güncellemeye hazırlanıyor derken hata veriyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler.

  19. 31
    emrecan ege

    söylediğiniz gibi aynısını yaptım fakat itunes de herşey sorunsuz gitti ama telefonunuz yeniden başlatılacak uyarısı geldi itunes hiçbir hata vermedi ama telefon yeniden başlatılmadı siyah ekranda kaldı home + power tuşlarıyle çıkarmayı denedim çıkmadı redsnow ile jb ye bas dediler olmadı siyah ekranda kaldı ne yapmalıyım. (iphone 3gs sim kilitsiz )

  20. 32
    Numann

    3gs iphonm yurtdisi jairblakli daha once guncelleme yapilidi 5.1di sonraa ben 6yaptm hat gitti. Sonra telefoncuya goturdum 4.1 yaptim suan 5.1 yapmak istyorum mumkunmudurr sadece ios5.1 olsun kafii jairblak falan istemiyorymm

  21. 33
    muko

    şimdi benim telefon yurt dışından gelmiş ben bunu bilmiyordum ve güncellemesi gelmiş ve bılmeden yaptım sim kilidi oldu sonra tamırcıde actırdım ama oda 4.1 versiyonunu yuklemıs ama bırcok program için yetersiz kalıyor bende kendim 5.1 e yükseltmek istıyorum ama nasıl yapıcam hiç bir bilgim yok yardım bekliyorum

  22. 35
    ozan

    selamlar.. bende iphone 4 var dedıklerınızı yapuyorum fakat custom ıpsw yi tıkladıktan sonra ındırmıs oldugum restore uygulamasını gormuyor dosyada bulup secemıyorum sorun nedir acaba?

  23. 37
    mehmet

    selam bende 3gs var yurt disi burda actirdim ve ios 4.1 yuklu ios 6 yi itunes den yuklesem sim kapanacak midir ?
    ve sonra nasil actirabilirim

  24. 39
    SERHAT

    MERHABA

    İPHONE 4 KULLANIYORUM VER.4.3.3 MODEM FİRM.04.10.01 OLUP GEVEYLİ ÇALIŞAN YURTDIŞINDAN GELME CİHAZ

    CİHAZIN YAZILIMINI GÜNCELLEMEK İSTİYORUM AMA KAPANMA RİSKİ VAR BUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİZ YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ACABA

    İYİ ÇALIŞMALAR

  25. 40
    ZAFER

    İphone 3gs için yaptım sürüm bende 4.1 görünüyor heşey doğru gtti yönergelerde esksiklik çıkmadı ancak NO_BB İphne 3,1 le başlıyan dosyayı secince firmvare uyumsuz güncelenemedi mesajı geliyor Bu NO_BB_iphone 3_1_ dosyasının uyumlusunu nereden bulacağız lütfen yardım

  26. 41
    yunus emre

    yurtdışı geveyli iphone4 kullanıyorum sürümüm 4.1 jailbreak yapmadım hiç aldığımdan beri bu adımları gerçekleştirirsem kapanma riski var mı yoksa yeni bir gevey mi almam gerekiyor.. şimdiden teşekkürler

  27. 43
    hasan karabiyik

    Çok teşekkürler ya çok makbule geçti. 2 gündür Iphone 3gs mi 6.1.3 e güncelleyip baseband’ı düşürmemişim sim kartı çalışmıyodu.

  28. 44
    Necati

    Arkadaşlar merhaba, Ben bu işlemi yapmak istiyorum. Elimdeki telefon ios 4.3.2 ancak şu an güncel ios 7. Ben yine 5.1’e yükseltebilir miyim yoksa son sürüm neyse o mu olacka ?

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.