Home ve Power butonu kullanmadan iPhone – iPad – iPod Touch Nasıl DFU moda alınır


iOS cihazınızın Home veya Power butonu arızalı olduğu için DFU moda getiremiyor musunuz ? Ya da DFU moda geçirmekte güçlük mü çekiyorsunuz?

Bir süre önce iPhone Dev Team Redsn0w’un yeni versiyonunda iPhone, iPad veya iPod Touch’ı Home veya Power butona gerek kalmadan DFU moda geçirmenize yardımcı oluyor.

Burada sizlere iPhone, iPad, iPod touch’ınızı DFU moda Redsn0w kullanarak nasıl geçireceğiniz konusunu adım adım anlatmaya çalışacağız.

Adım 1: Bu linkten Redsn0w’un son verisyonunu indirip masaüstünüzde “Redsn0w” isimli bir klasör oluşturun.

Adım 2: iPhone, iPad, iPod Touch için en son iOS firmware dosyasını (.ipsw dosyası) buradan indirin.

Adım 3: Redsn0w zip dosyasına çift tıklayarak Redsn0w klasörünün içine açın ve Redsn0w uygulamasını çalıştırın.

Windows kullanıcıları Redsn0w programını çalıştırırken ‘Administrator’ yani Yönetici modunda (Redsn0w exe dosyasına mouse’la sağ tıkladığınızda karşınıza gelen ‘Run as an Administrator’ yani ‘Yönetici olarak çalıştır’).

Adım 4: Redsn0w’u çalıştırdıktan sonra, Extras butonuna basın.

Adım 5: Daha sonra ‘Even more’ butonuna basın.

Adım 6: Şimdi de ‘DFU IPSW’ butonuna basın.

Adım 7: IPSW dosyası seçmeniz için bir uyarı çıkacak. 2. adımda indirmiş olduğunuz .ipsw dosyasını bu adımda seçiyoruz.



Adım 8: Redsn0w DFU mode IPSW dosyasını yaratmaya başlayacak.

Adım 9: IPSW dosyası oluşturulduktan sonra, oluşturulduğuna dair bilgi ekranı belirecek. OK butonuna basın. Oluşturulan IPSW dosyası ENTER_DFU_. uzantısını içeriyor olacak.



Adım 10: Şimdi iTunes’u açın (iTunes’un şu an ki en son verisyon olduğundan emin olun).

Adım 11: Cihazlar bölümünden bağlamış olduğunuz iPhone, iPad, veya iPod touch’ınızı seçin . (Eğer backup almadıysanız, mouse’unuza sağ tıklayarak Back Up menüsünü açarak yapabilirsiniz.)

Adım 12: Summary tab’ına basın. Mac için Option tuşuna (Windows için Alt tuşuna) basarak Restore (Geri Yükle) butonuna basın.

Adım 13: Oluşturduğunuz DFU mode IPSW dosyasını bu adımda seçin (.ipsw dosyasının içerisinde ENTER_DFU_ yazısı mevcut olan)

Adım 14: iOS cihazınız restore edildikten sonra otomatik olarak DFU mode’a girecek (ekran tamamen simsiyah olacaktır). Artık normal jailbreak adımlarını kullanarak cihazınızı Jailbreak yapabilirsiniz.

Cihazınız böylece hiç Home ve Power tuşları kullanılmadan DFU moda sokulmuş oldu.

5 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    dgd

    Abicim
    ne extras var ne bişey. 3g için sonipswyi yükledim.
    Daha redsnowu açtığım gibi browse yazıyor ve bunu soruyor. Bende seçiyorum ancak dfu moda almak için dosya mosya yapmıyor.

  2. 2
    dgd

    İlk başta CoreFoundation.dll hatası veriyor tamam deyince bişey olmuyor ipsw seçiyorum program donuyor hata verip kapanıyor..

  3. 3
    gfdd

    Bakın dosyayı oluşturabildim. Ancak restorede browse demişsiniz alt + restore karıştırmışsınız herşeyi orası nasıl yapılıyor bir bilgi verirmisiniz ???

  4. 4
    Ebubekir

    Kardeş benin Iphone 3 de şöyle bi sorun var ben telefonu ikinci el olarak aldım ve ıcınde resim, rehber, müzek vs. seyler ben de tek tek ugrasmak yerıne Iphonu sıl dedım ve telefon kandı tekrar acıldı derken elmada takıldı oylece kaldı ilerlemedi, iTunes e bagladım geri yulemeye calıstım (1015) hatası verıyor DFU moduna da alamıyorum sureklı restore moduna gırıyor bunun varmı bı cozumu acaba varsa bana bı e-posta atabılırmısınız (acarebubekir@gmail.com) yedımcı olursanız sevınırım.

  5. 5
    muhlis

    benim iphone 6 da home tuşu bozuk resetledim tekrar geri yükleme yaptıktan sonra beyaz ekran geldi ekranda (ana ekran dügmesi ile yükseltin yazıyo ) home yani ana ekran tusu çalısmadıgı için yapamayorum bir yolu varmı ??

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.