iOS 6 Untethered Jailbreak’de son gelişmeler!


Geçtiğimiz günlerde eğer iOS 6 için untethered jailbreak bekliyorsanız, iOS 6.0.2 sürümününe geçmemenizi tavsiye etmiştik. Tabi bu sürüm sadece iPhone 5 ve iPad mini için geçerli olduğu için, bu uyarı sadece bu ürünlere sahip olan kitleyi ilgilendiriyordu. Ancak iOS 5 ve A5 mikro işlemcili cihazların ünlü hacker’i Pod2g, iOS 6 için untethered jailbreak bekleyen tüm kullanıcıların Apple’ın önümüzdeki haftalarda çıkaracağı iOS 6.1 sürümünden de uzak durmaları için uyardı!

iOS 6.1 şu an beta sürümünde ve Pod2g’nin söylediklerine bakılırsa şu ana kadar ki en güvenli iOS sürümü. Apple bu yeni sürümde hem bazı güvenlik açıklarını kapatmış, hem de aşılması daha zor bazı ekstra güvenlik kodlamaları da eklemiş.

iOS 6.1 beta sürümünde şu ana kadar bilinen önemli bir yenilik bulunmuyor. Ama Apple, kullanımı artırmak için mutlaka bir ya da iki yeni özellik eklemeden bu sürümü çıkarmaz diye düşünüyoruz.

Peki iOS 6 Untethered Jailbreak hiç çıkmayacak mı?

Pod2g her şeye rağmen yine gayet pozitif konuşmuş! Çok yakında olmasa da önümüzdeki haftalarda iOS 6 için yeni bir Untethered Jailbreak çözümünün geliştirileceğini düşünüyor. iOS 6’da şu an halen bazı açıklar varmış ve meşhur Dream Team ekibi bu açıklar üzerinde çalışmaya devam ediyormuş.



iPhone 5 için Untethered Jailbreak

Dev Team ekibinin tecrübeli elamanı Chpwn’ın iPhone 5’i daha önce Jailbreak yaptığını biliyoruz. Ancak bu Jailbreak halen pratik bir yöntemle çalışmadığı için henüz yayınlanmış değil. Pod2g bu konu hakkında da bazı açıklamalarda bulunmuş. Şu andaki mevcut iPhone 5 jailbreak sadece “Developer Certificate” yani iOS uygulama geliştirme modunda çalışıyormuş. Hatta bu yüzden ekip bu işleme “jailbreak” yerine “failbreak” ismini vermiş. Yine de iPhone 5 için umutlar tükenmiş değil. Çünkü bu mevcut jailbreak bile iyi bir başlangıçmış ve ekip bu açığın üzerine de bir hayli yol kat etmiş.



Görünen o ki Apple gerçekten güvenlik konusunda bazı önemli adımlar atmış. Ancak hacker’lar da dört bir koldan yeni jailbreak yöntemleri için çalışmaya devam ediyor. OS 6 icin üntethered jailbreak’ın eninde sonunda çıkacağından şüphemiz yok ancak bunun ne kadar süreceği şu an için meçhul gözüküyor!

Kategoriler

4 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    tarik

    Iphone 4s 6.0.1 ipad mini 6.0.2 sahibiyim şuan ipad imi 6.0.2 ye yükselttim inşallah jailbreak ı çıklarırlar
    Fakat p0sixninja Daha çok çalışıyoruş üzerinde Jailbreak i zaten appleri bedavaya getirmek için değil.Tweaklar,temalar vs şeyler için yapıyporum BIRAN ONCE CIKMALI

    -London

  2. 3
    İsa

    Slm 4s 6.0.1 yurt ici garantili kullanıyorum arkadaslar bu cihaza jailbreak yapamiyozmu bilen yokmu o kadar netten baktım bulamadım lütfen bi yardımcı olun

  3. 4
    Steve

    İsa iOS 6. X için daha untethered jailbreak çıkmadı bu her yerde açıkça belirtiliyor sen neyi arıyorsunki tabi sana kimse cevap vermez

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.