Microsoft ofisi soyuldu, sadece iPad’ler çalındı!


Dün ve bugün Amerikan basınında ciddi şekilde yer bulan bir haber gözümüze takıldı, biz de okuyucularımızla paylaşmaya karar verdik. Haber aslında basit bir hırsızlıktan ibaret ama olayı ilginç kılan koskoca Microsoft ofisine giren hırsızların sadece 5 tane iPad’ı çalıp çıkması!

Haber gerçek fakat basında yer bulmasının nedeni belli ki sadece işin ironisi. Hırsızların, hem de Microsoft’un ana ofislerinden birinde sadece 5 tane iPad’i çalmaya değer bulması ironi yapmaya da çok müsait tabi ki.




Aslında Noel tatili sırasında çalındığı söylenen iPad’ler Microsoft’u endişelendiren olayların kuşkusuz son sırasında geliyor. Öyle ki birçok analist ve medya takipçisi Microsoft’un 2012 yılından kendi tahminlerinin ve hissedarlarının finansal beklentilerinin çok altında kaldığını düşünüyor. Bunda kuşkusuz bir yandan 1 milyar dolar üzerinde reklam parası harcanan Microsoft tablet’lerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşanması, diğer yandan ise ilk kez makul ücretlerle satışa sunduğu Windows 8 işletim sisteminin beklenin çok altında (geçen yıla göre % 21 daha az Windows lisansı satılmış) ilgi görmesi yatıyor!

Yine son iki çeyrekte Windows Mobile işletimin sisteminin pazar payının yeni çıkarılan ve milyonlarca dolar reklamı yapılan telefonlara rağmen % 3.6’dan % 3.0’a düşmesi de 2012 yılı biterken Microsoft’un eksi hanesine yazılmış gözüküyor. Tabi bu düşüşün nedeni muhtemelen yeni çıkan iPhone 5 satışları ve Microsoft’un garip bir şekilde çıktıktan sadece 1.5 sene sonra desteğini kestiği Windows Mobile 7.5 olma ihtimali de yüksek.



;

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.