En iyi iOS 6 Jailbreak Uygulamaları ve Eklentileri


iOS 6 için uzun zamandır beklenen Evasi0n Jailbreak’in ardından Jailbreak geliştiricileri de kendi uygulama ve eklentilerini iOS 6 ile uyumlu hale getirmeye başladılar.

Tabi ki tüm Jailbreak uygulamalarının iOS 6 uyumlu hale getirilmesini beklemeniz gerekecek ki, tümü uyumlu hale getirilemeyecektir.

Burada sizlere zaman kazandırmak açısından iOS 6’ya ve iPhone 5’le de uyumlu en iyi Jailbreak uygulama ve eklentilerini paylaşmaya çalışacağız.

Not: Linklere bastığınızda Jailbreak eklentisi veya uygulamasının videosunu görebilirsiniz. İndirme linkleri ise bu yazımızı iPhone’unuzdan açtıysanız ve Jailbreak’li bir cihaza sahipseniz çalışacaktır.

Activator
Activator allows you to invoke actions using shortcuts from anywhere in the iOS. You will be surprised by the number of shortcuts you can use such as double tap on the status bar, triple tap the Home button, double press the sleep button to trigger stock actions or launch an app or go to the Settings toggle. It offers almost limitless shortcuts to make it easier to use your iPhone.

Activator is a must-have jailbreak tweak for power users. We’ll have a follow up article on some of the cool ways to use Activator shortly.

SBSettings
Bir jailbreak ve Cydia efsanesi. Kimilerine göre başlı başına jailbreak yapmak için yeterli bir uygulama. SBSettings uygulaması ile cihazımızın wi-fi, bluetooth, lokasyon gibi sistemsel ayarlarına hızlı şekilde ulaşıp değişiklik yapabiliyoruz. Böyle bir uygulamayı Apple’ın neden yapmadığını anlamak mümkün değil.



WinterBoard
WinterBoard özel temalar yüklemek için kullanılan en popüler eklentilerden biri. Bununla beraber iOS görünümünü değiştirebileceğiniz bir çok tema yükleyebiliyorsunuz.

biteSMS
biteSMS alternatif bir mesaj uygulaması. Var olan iPhone mesaj uygulamasından farklı olarak hızlı cevaplama, hızlı mesaj yazma, zamanlanmış mesaj gönderimi gibi bir çok özellik içeriyor.

  • Fiyat: Reklamsız versiyonu $7.99
  • İndir

LockInfo 5
LockInfo özellikle bildirim merkezinden önce en çok kullandığımız Cydia eklentilerinin başında geliyordu. Bildirim merkezinden sonra da hala bir çok eksiği doldurduğunu söylemek yanlış olmaz.

LockInfo ile bildirim merkezine gelen bir çok uyarıyı telefonu açmadan kilit ekranında işlemler yapabiliyorsunuz.

IntelliScreenX, LockInfo’ya benzeyen bir diğer populer Jailbreak eklentisi. LockInfo’daki mail önizleme özelliği bu açıdan LockInfo’yu biraz öne çıkartıyor. Ancak Facebook bapımlısıysanız IntelliScreenX sizin için daha uygun olabilir.

Auxo
Auxo 2012’nin en iyileri arasında seçtiğimiz eklenti. Bu tweak ile uygulamalar arasında geçişin şekli değil de , var olan uygulama geçiş ekranı içerisinde ikon yerine app’ın ekran görüntüsünün yer aldığı hale gelmesi sağlanıyor. Bu açıkçası 2012’nin en işe yarayan Jailbreak tweak’lerinden birisi.

Zephyr
Son zamanların en hoş eklentilerinde. Multitasking yaparken Home butona basma ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor ve farklı yöntemlerle başka uygulama açabiliyor , mutitaskin bar’ı açabiliyorsunuz.

iFile
Bu uygulama bir dosya tarayıcısı görevi görmektedir. Bütün dosyalarınıza bu uygulama ile erişebilirsiniz ve cihazınızı bir USB bellek olarak bile kullanabilirsiniz. Yalnız dizinlerde bir değişiklik yaparsanız cihazınızı yeniden kurmak zorunda kalabilirsiniz, dikkatli olmakta fayda var. Bu uygulama ile 3G’den FaceTime’i kullanabilme gibi ayarları da yapabilirsiniz.

  • Fiyat: Ücretsiz denem süresinden sonra $4.0
  • İndir

Springtomize 2
Bir kişiselleştirme uygulaması. Ama yok, yok! Kilit ekran efektlerinden tutun dock uygulamalarına kadar her şeyi değiştirebilirsiniz.



iCaughtU Pro
iCaughtU birisi cihazınıza yanlış PIN girerse fotoğrafını çekiyor ya da iPhone’unuzu kapatabiliyor ve fotoğrafı lokasyonuyla birlikte email adresinize gönderebiliyor.

3G Unrestrictor 5
3G Unrestrictor sadece wifi’da çalışmakta inat eden uygulamalarınızı
3G’de iken bile wifi’da olduklarını söylüyor 🙂

Assistant Love
AssistantLove, Siri’nin becerilerini arttırıp uygulamaları sesle açmanıza, bazı ayarları kapatıp açmanıza yardımcı oluyor.

En son güncelleme ile Google Maps ve GrooveShark Siri’ye entegre edilmiş.

Safari Download Manager
Bilgisayarlarımızdaki internet tarayıcılar her türlü dosyayı indirebiliyorlar, tabi ki Safari’nin bunu yapmadığını biliyorsunuz.

Safari Download Manager bu tür kısıtlamalardan sizi kurtatıyor.

Action Menu Plus Pack
It enhances the copy/paste menu. It allows you to quickly tweet highlighted text or lookup highlighted text on Google Search, Wikipedia, Dictionary and Google Translate. It also maintains the history of items added to the clipboard.

CallBar
CallBar popüler Jailbreak tweak’lerinden biri, özellikle bir uygulama kullanırken size telefon geldiğinde direk uygulamadan çıkıp telefon uygulamasının açılmasının önüne geçiyor. Size de sanki mesaj uyarıları gibi üstte arayan kişiyi gösteriyor ve açmak isterseniz sadece ona basmanız yeterli oluyor.

Infinidock
InfiniDock size iPhone’un 4’lü dock bölümünde (yani alt tarafta yer alan sabit ikonları) bir çok app’ı koyabilmenizi ve sağa sola scroll ederek kullanabilmenizde yardımcı olan bir eklenti.

OpenSSH
Eğer iPhone, iPad’inize uzaktan erişim sağlamak ve dosya sistemine erişmek istiyorsanız OpenSSH size SSH üzerinden erişim yapmanıza ve istediğiniz işlemleri yapmanıza olanak tanıyor.

CleverPin
CleverPin oldukça yararlı bir iPhone kilit modifiye eklentisi. Otomatik olarak şifre kullanımını inaktif etmek için kullanılıyor, örneğin ev network’ündeyken şifreyi inaktif et, ya da müzik dinlerken inaktif et gibi. Bazı durumlarda çünkü şifre kullanımı insanı zorluyor bazen sıkıntı veriyor, bunun otomatik olması güzel bir özellik.

Zeppelin

Zeppelin ile operatör logonuzu bir Batman logosuna ya da Pac-Man simgesine dönüştürün.

FullForce for iPhone
FullForce Jailbreak eklentisini daha önce tanıtmıştık, özellikle iPhone 5’in uzun ekranına uyumlu olmayan eski uygulamaların siyah boşlukları doldurarak kapatan bir eklenti. Ancak her uygulamada başarılı çalıştığını söyleyemesek de, standart uygulamalarda gayet başarılı sonuçlar veriyor.

ScreenExtender adında bir diğer uygulama ise bir süreliğine bedava indirilebiliyor bu da aynı işlevi görüyor.

Sizler için hazırladığımız iOS 6 ve iPhone 5 uyumlu Jailbreak uygulamaları ve eklentileri şimdilik bu kadar, yeni gelişmeler ve uygulamalar oldukça sizlerle paylaşacağız.

1 Yorum

Seninkini ekle
  1. 1
    SEO Uzmanı

    Detaylı açıklamalı makale için teşekkürler. Bir problem için araştırma yapıyordum makale sayesinde bazı konularda daha iyi fikirler edindim. Çok teşekkürler. SEO için SEO Ultimate eklentisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.