iPhone 5, iPhone 4S, 4, 3GS Evasi0n ile Nasıl Untethered Jailbreak yapılır (iOS 6 ve iOS 6.1)


evad3rs Dev team, uzun zamandır beklenen iOS 6-iOS 6.1 Jailbreak’i çıkarmış bulunuyor.

Biz de sizlere adım adım uyarılarımızla nasıl Jailbreak yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.

Burada sizlere iOS 6.0, iOS 6.0.1, iOS 6.0,2 ve iOS 6.1 versiyonlarını Evasi0n ile nasıl Jailbreak yapabileceğinizi adım adım anlatmaya çalışacağız.

Güncelleme: iPhone 4S için özel olarak çıkartılan iOS 6.1.1 güncellemesi Evasi0n 1.3 ile Jailbreak yapılabiliyor, bu tutorial’ı ve linkleri kullanarak Jailbreak yapabilirsiniz.

Aşağıdaki önemli noktaları tek tek okuyup lütfen dikkate alınız:

Önemli:



  • Şu an anlatacağımız adımlar sadece iPhone kullanıcılarına yöneliktir. iPad kullanıcıları da bu adımların benzerini kullanabilirler, ancak ihtiyaç halinda biz ayrıca iPad tutorial’ı da düzenlemeyi düşünüyoruz.
  • Jailbreak konusunda bilgi sahibi değilseniz öncelikle Jailbreak’in sizin için önemli olup olmadığını araştırmanızı öneririz
  • evasion untethered jailbreak yapmaktadır, yani en faydalı Jailbreak modu
  • evasi0n iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 4 (4th jenerasyon iPad), iPad 3 (3rd jenerasyon iPad), iPad 2, iPad mini, iPod touch 5g, iPod touch 4G ve Apple TV 2’yi Untethered Jailbreak yapabilmektedir.
  • Cihazınızın yedeğini iCloud’a ya da Bilgisayara almayı kesinlikle unutmayınız
  • iTunes versiyonunuzun son versiyon olduğundan emin olunuz
  • evasi0n iOS 6.1, iOS 6.0.2, iOS 6.0,1 ve iOS 6.o ile uyumludur (Hangi sürümde olduğunuza telefonunuzdan Ayarlar -> Genel -> Hakkında bölümünden ulaşabilirsiniz)
  • Önemli Uyarı: Eğer sim lock’lu iPhone’unuz var ise ve Ultrasn0w’a ihtiyaç duyuyor iseniz, iOS 6.1’e güncelleme yapmayınız. Dev team’lerin çıkaracağı iOS 6.x Untethered Jailbreak destekleyen Redsn0w ve ya PwnageTool’u beklemeniz gerekiyor. Bu tool’larla custom firmware dediğimiz işlemin yapılması gerekiyor, bu tool’lar çıktığında biz sizlerle bu konuda bir tutorial paylaşacağız.
  • iPhone’unuzu jailbreak yapmak garantinizi bozabilir ve ya telefonunuzu kullanılmaz hale getirebilir, risk tamamen işlemi yapan kişiye aittir.
  • App Store’daki uygulamaları bedava indirmek düşüncesiyle lütfen Jailbreak yapmayınız

Adım 1: iPhone’unuzun iOS 6.1, iOS 6.0.2, iOS 6.0.1 veya iOS 6.0 olduğundan ve cihazınızın yedeğini aldığınızdan emin olun.

Adım 2: Masaüstünde ‘Pwnage’ adında bir klasör yaratın ve Evasi0n uygulamasını buraya indirin. Evasi0n Mac Verisyonu için bu linke, Windows versiyonu için bu linke tıklayabilirsiniz.

Adım 3:
Mac için: Evasi0n dmg dosyasına çift tıklayın ve açılan penceredeki evasi0n ikonunu yaratmış olduğunuz Pwnage klasörüne sürükleyin.
Windows için: Evasi0n zip dosyasına çift tıklayın ve ‘Pwnage’ klasörünün içine kopyalayın.

Adım 4:
Mac için: Kopyalamış olduğunuz Evasi0n uygulamasına sağ tuşla basarak ‘Aç’ komutuna basark uygulamayı çalıştırın, gelen uyarı ekranına da ‘Aç’ diyerek devam edin
Windows için: Evasi0n uygulamasına sağ tuşla basark ‘Yönetici olarak çalıştır’ komutu ile uygulamayı açın.

Adım 5: iPhone’unuzun USB kablo ile bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olun



Adım 6: Cihazınızda herhangi şifreli kilit olup olmadığını kontrol edin ve varsa kilit ekranını ve şifreyi kaldırın, ardından Jailbreak butonuna basın.

Adım 7: Uygulama cihazının Jailbreak yapılabilmesi için cihazınından bilgileri toplayacak sırayla adımlar şu şekilde: generate jailbreak data, inject stage 1 jailbreak data, reboot the device, wait for the device to be ready, inject stage 2 jailbreak data, upload Cydia, ve upload the Cydia packages list.

Adım 8: Bu adımların ardından cihanızın kilidini açıp yani menüye girmenizi ve ardından genelde en sona yüklenmiş olan Jailbreak ikonuna basmanızı isteyecek. Sadece bir kere Jailbreak ikonuna basın. Uygulama açılacak ve hemen kapanacak.

Adım 9: Evasi0n sırada şu işlemleri cihazınızda yapacak: inject the remount payload, remount the root filesystem, prepare the final jailbreak data, inject the final jailbreak data, ve complete yani tamamlandı!

Adım 10: iPhone’unuz şimdi yeniden başlayacak ve artık Cydia ikonunu göreceksiniz. Bunu görmeniz demek artık Jailbreak’lisiniz demektir 😉

Not: evad3rs dev team, iOS 6.1’e OTA yani telefon üzerinden güncelleme yaptıysanız, şiddetle iTunes üzerinden yapmanızı öneriyor. Eğer 6.1’i zaten yaptıysanız iOS 6.1’e iTunes üzerinden Restore yapabilirsiniz.

İlerleyen dakikalarda sizlerle sık karşılaşılan (Patching Kernel, Cydia hataları) sorunlar ve çözümleri hakkında bilgilendireceğiz.

Güncelleme: Evasi0n ile Jailbrak yaparken yaşadığınız sorunlar ve çözümleri ile ilgili makalemize göz atmayı unutmayın:
Evasi0n Jailbreak yaparken yaşanan Sorunlar ve Çözümleri: Patching Kernel, Finding Offsets, Cydia ve diğerleri

Güncelleme 2: Jailbreak adımlarını gösteren ve nasıl bir işlem olduğunu görmek isteyenler için bir video hazırladık, aşağıdan izleyebilirsiniz:

91 Yorumlar

Seninkini ekle
    • 2
      Gokhan Darcan

      Yukarıda uyarılarda da belirttiğimiz gibi eğer sim lock’lu iPhone’unuz var ise ve Ultrasn0w’a ihtiyaç duyuyor iseniz, iOS 6.1′e güncelleme yapmayınız. Dev team’lerin çıkaracağı iOS 6.x Untethered Jailbreak destekleyen Redsn0w ve ya PwnageTool’u beklemeniz gerekiyor. Bu tool’larla custom firmware dediğimiz işlemin yapılması gerekiyor, bu tool’lar çıktığında biz sizlerle bu konuda bir tutorial paylaşacağız.

  1. 3
    theace

    kolay gelsin, öncelikle 6.0.1, 6.0.2 ve 6.1 için daha birkaç saat önce çıkmış olan evasion untethered jailbrek i tanıtarak gerçekten de en güncel olduğunuzu kanıtladınız, teşekkür ederim ancak bir sorum var, şu anda cydia nın tam olarak çalışmadığı hakkında birkaç yorum okudum, cevabında yüklenmeden dolayı da olabileceği yazıyordu, gerçekliği acaba nedir ? siz denediniz mi?
    teşekkürler, iyi çalışmalar

  2. 9
    Alper

    Hocam merhaba..Ben cihazi turkiyeden aldim turckellden firmware i bu 3.04.25 simlock li olup olmadigini nerden anlicaz ve jailbreak yapmamizda bi sikinti olur mu??

    • 10
      Gokhan Darcan

      Turkcell’de bildiğimiz kadarıyla genelde Simlock’lu satış olmuyor ancak emin olmak için başka operatör hattını takıp kontrol edebilirsiniz, hat çalışmaz ise Simlock’lu demektir ancak çalışırsa sorun yok diyebiliriz.

  3. 12
    aslı

    merhaba, be jailbreak yapmaya çalışıyorum fakat backup password’u kaldırın diyor, bunu nasıl kaldırabilirim?

    • 13
      Gokhan Darcan

      Daha önce backup password’ü ayarladıysanız aynı yerden (iTunes içinde backup ayarlarından) bunu eski haline çevirebilirsiniz. Ama hiç yapmadıysanız zaten büyük ihtimalle backup password’ünüz yoktur

  4. 14
    tarık

    hocam mrb bu kadar yoğunluğunun içinde yardım edeceğini umarak ipod4e nasıl whatsapp kurarım?yardımcı olabilirmisin lütfen?

  5. 15
    uğur

    ios 6 i5 telefonuma anlatıldığı gibi jailbreak yaptım fakat cydia da soruce ekleyemiyorum. hangisini yazarsam yüklenme hatası veriyor. hiçbir tweak yükleyemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

    • 19
      Gokhan Darcan

      Bu sizin tercihinize kalmış, istediğiniz versiyonu kullanabilirsiniz. iOS 6’dan iOS 6.1’e kadar tüm versiyonlarda Jailbraek başarıyla çalışmaktadır

  6. 23
    erşah

    Arkadaşlar öncelikle bilgilendirmeler için teşekkürler fakat iPhone 5 cihazıma jailbreak yaptım cydia dan http//:cydia.hackulo.us source unu eklerken bi hata alıyorum şöyle; “Verification Error – The request timed out.” yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

  7. 25
    cem

    bu nasıl bi jbdir böyle cydiadan source eklenmiyor tweak yüklenmiyor bilgisayardan crackli ipa oyunu proğramıda yüklenmiyor hepsinde hata veriyo

  8. 29
    OKAN GÖK

    LÜTFN İLGİLENİRMİSİNİZZZZ….
    BEN İPHONE 5 KULLANIYM SÜRÜM İOS 6.1 ÜN CYDİAYI SORUNSUZ YÜKLEİM ANCAK HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR YAZI FONU İNİRİYM DEĞİŞMİYOR TEMA İNDİRİYORM DEĞİŞMİYOR İÇ BİR FARK YOK VE İNİRİRKEN BAZI KIRMIZILI YAZILAR YAZIYOR FALAN ACİİİİL CEVP HATTA İLGİLİ BİR TLFN NO VERİN ARAYIP GÖRÜŞMEK İSTİYORM benm no 05388231989 arayın bi ya bu tlfn çok problemli wifide probleme ayrı var yardımcı olun lütfen

    • 30
      oktay

      arkadaşım ben de iphone 5 de cydia dan indirdiğim tema türü şeyleri açmıyor. bazılarını açıyor ama üsten alttan kısıtlanmış oluyor. appstore deki bazı uygulamalar da öyle. iphone 5 in ekranı uzun olduğu için yüklerken hata veriyor. normal bişe. zamanla cydia iphone 5 için tema vb uygulamalar çıkartır.

  9. 31
    OKAN GÖK

    hackulo da olmuyor 🙁 bu nedir ya cydia çıktı dionuz ama olmuyor ne bu yardımcı olun lütfen.. !

  10. 33
    orhan

    benim tel zaten jailbreakliydi. cydia mevcut. cydia dan evasi0n 6.x aratıp, onu yüklesem untethered olur mu acaba? iphone 3gs

    teşekkürler.

  11. 37
    hakan

    arkadışım emegine saglıkta buraya kadarını anladık pc le arası iyi olmayanlarda var.hersey video tamam uyguluyoruz ama şu Cydia nedir.bununla ne yaparız Cydia indirmemiz gereken şeyler nedir.ayarları nedir.ben JAILBREAK yaptım ama daha öceki ipa dosyalarını yuklemeye calsııyorum.olmuyor neden olmaz başka yapmamız gereken ayarmı vardır.bu Cydia kablo üzerindenmi yoksa wifidenmi güncellenir.JAILBREAK sonraki işlemler içinde bi video hazırlayabilirmisin

  12. 38
    RAven

    abi bunu yaptım ipod tam da o esnada kaldı dondu kapanmıyo ekran kaldı öle napacam şimdi ben.Finding offsets.. diyo

  13. 40
    erdal

    Merhabalar ilk olarak çok teşekkür ederiz emeklerinizden dolayı benim sorum; sizin anlattığınız jailbreak 6 adımda jailbreak yazısı boş gözüküyor yani tıklayamıyorum neden olabilir ipad’imide taktım olmadı ipohone 5’imide taktım olmadı. şimdiden teşekkürler

    • 41
      Gokhan Darcan

      Adım 5’de olduğu gibi boş gözüküyorsa bağlantı ile iligli bir sorun gibi gözüküyor. Orada mesaj olarak ne yazdığını söylerseniz daha net yardımcı olunabilir

      • 42
        serhat

        iphone 5 kullanıyrm çin. jb kurdum ama gri yanıyor. intunesi kaldırdım yine aynı. usb kablodan bilgisayar görüyor şarj alıyor drivri kurdum güncelledim sorun ne olabilir

  14. 43
    Ziyaretçi

    “App Store’daki uygulamaları bedava indirmek düşüncesiyle lütfen Jailbreak yapmayınız” demişsiniz ama benim ne yaptığım sizi ilgilendirmez!!! Ben hep öyle yapıyorum uygulama içi satın alımları da bedavaya yapıyorum. Hem cihaza bi yığın para vericem hem de uygulamalara para ödeyecem. ASLA UYGULAMALARA PARA VERMEK GİBİ BİR HATAYA DÜŞMEM!!!

  15. 47
    Serdar

    Merhabalar.bende iPhone 4var ve iOS 6. Yüklü cihazı jailbreaki yaptım ama cihaz simkilitli ve tekrar redsnowla joostboot yaparak cihazın menuse ulaştım haliyle baseband 04.12.02 oldu ve şebeke yok .cihaz sim kartın ıcdd numarasını algılıyor ama ayarlara baktığımda operatör yok diyor .en büyük sıkıntım .basebandı nasıl geri çekebilirim .kısacası şebeke olayını nasıl halledebilirim birde cihazım sshs kayıtları var ios5.1.1cektim baseband yine aynı .sam unloc yonteminide denedim ama sonuç sıfır şebeke yok.yardimlariniz için şimdiden teşekkür ederim .acaba ultrasnow beediki baseband lı telefonlar için bir seyler çıkarırmı?umarım çıkar

    • 48
      PaLa

      Serdar kardeşim madem cihazın simlock tu neden acele ettin daha o cihazlar için tavsiye etmiyorlar ki. burda zaten işin o tarafından hiç bahsedilmemiş kısacası senin bu konuda yapabileceğin şuanda hiçbirşey yok baseband i asla geri çekemezsin bunun hiçbir yolu yok, birsüre ipod olarak kullanıcaksın daha sonra umarım geç kalmaz ona göre gevey veya yazılımsal bi unlock..
      Geçmiş olsun.

  16. 53
    iPhone Turka on Facebook

    Sorun diye belirtilen konuların buyuk kismi Cydia’nın ilk günkü yükü kaldıramamasından kaynaklanıyordu, Jailbreak %100 olarak tamamlandı ve duyurduğumuz saatte çıktı, genel olarak hayati bir sorun bulunmuyor

  17. 61
    onur burak

    Sa arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim jailbreak için fakat yükledim cydia geldi cydia çalışıyor user olarak seçtim fakat search sekmesinde arama yaptığımda hiç bir şey bulunamıyor ne yapmalıyım?

    • 63
      ahmet

      ben ipod a cydia yı yüklemişyim ancak sonra silmek istedim cydiayi cydia üzerinden girip sildim ancak tekrar yüklemek için aynı işlemleri yapıyorum yükleme oluyor ancak cydia cıkmıyo ve su yükleme için kullandığımız evasi0n da zaten jailbreak yapılmış tarzı bişey yazıyo. ipod u restore edip tekrar mı yüklemem gerekiyo

  18. 66
    gogo060

    sıkıntısız çalışıyor arkadaşlar fakat repolarda sıkıntı sorun hala devam ediyor ekleyenmiyor sürekli kırmızı uyarılar geliyor. fakat benim gibi activator ve multicleaner için kullananlar için işe yarıyor.

  19. 68
    Onur Kılınç

    şimdi ben kendi iphone’mu jailbreak yaıcam yalnız ben 6.1 ilk çıktığında telefon ile yükseltmiştim ve geri versiyon düşürüp bilgisayar ile yükselmeyeceğim içinde bu haliyle jailbreak işlemi yapabilirmiyim ? Neden mutlaka bilgisayar üzerinden 6.1 güncellemesi yapılmış olarak jailbreak uygulamamızı öneriyorsunuz ?

  20. 69
    enes

    arkadaşlar ben j.b yaptım versiyon 6.1 ama siriyi yükleyince çalışmıyor hone tuşuna basınca telefon kapanıyor direk

  21. 70
    ahmet

    ben cydia yı silmiştim cydia üstünden şimdi aynı işlemleri yaparak tekrar yükledim ama ikonu cıkmadı

  22. 71
    cengiz tufan

    beyefendi, benda daha ö nce 15-20gün önce cydia ikonu çıkmıştı fakatben ertesi günü o ikonu sildim, şimdi ise onunüzerine 2 defa daha anlattığınız gibi jailbreak yapmama rağmen ikon çıkmıyor telefnum iphone5 acaba ne yanlış olabilir

  23. 72
    Berkant AKSAKAL

    Merhabalar, iPhone 5 telefonumda iosun en güncel sürümü mevcut. işletim sistemim windows 7 home basic. dediğiniz gibi masaüstünde Pwnage adında dosyayı oluşturup, ardından pcye telefonumu bağladım. fakat programı yönetici olarka çalıştırdığımda uzun süre beklesemde Jailbreak butonu aktif olmuyor. sebebini öğrenebilir miyim? pcde iTunes yok acaba o yüzden midir?

  24. 74
    mustafa

    slmlar öncelikle çalışamlarını için tşk ederım bi sorum olacaktı
    İ5 e sorunsuz sekilde jailbreak yaptım ve source ları ekledım fakat daha once yüklü olan apple store uygulamalırım bazılarını acmaya calısınca önce acılıo sonra kendıliğinden kapanıo ve silmeye calıstıgım zaman safe mod a düşüyor appsync ı kurdum fakat yıne hala devam edıyor sebebi nedir acaba yardımcı olur musunuz..

  25. 75
    Esra

    bir şey sorucam bende iphone4 var ve 4.0.1 sürümü yüklü çok eski. cihazı yurtdışından almıştım gelince jailbreak yapıp kullandım şimdiye kadar şimdi 6.1.2 ye yükseltebilirmyim sorunsuz bi şekilde? yukarıda

    Adım 1: iPhone’unuzun iOS 6.1, iOS 6.0.2, iOS 6.0.1 veya iOS 6.0 olduğundan ve cihazınızın yedeğini aldığınızdan emin olun.

    diyorda..

  26. 76
    Kemal

    Hocam öncelikle emeğinize sağlık anlatımlar için.
    Benim sorum şu, 3gs cihazımda jb yapılmış 5.1.1 sürüm var , jb işlemini hangi sırayla yapmam gerekiyor ? Yani direk evasi0n 6.x untether ‘i cydia dan yüklicekmiyim ? Yoksa önce sürümü güncelleyip sonra mı evasi0n 6.x untether’i cydia dan yükleyeceğim ?
    Diğer bir sorumda şuanda 6.1.2 sürümü gözüküyor, bu sürüme güncellersem herhangi bir problem yaratırmı ?
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

  27. 77
    Berkay

    Bakalım olacak mı? Tek tek adımları uygulamaya başladım. Şuan Jailbreak tuşuna bastım dolmasını bekliyorum sonucu da buraya yazacağım..

    • 78
      Berkay

      Evet oldu. Çok sağolun arkadaşlar. Peki bu Cydia ‘yı Türkçe yapma imkanımız var mı ?

  28. 80
    furkan

    şimdi biz bu programı kullanırken orjinal yazılımı yani 6.1.2 versinu indirmiyoruz doğru mudur ?

  29. 82
    mustafa

    hocam selam .ya ben EvasiOn yükledim ama açmadı…bunun için ne tür bi program indirmeliyim..sıkıştırılmış dosya diyo..yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar

  30. 86
    İbrahim

    Merhaba. Ben yurt dışından gelen ve unlock yaptırarak kullandığım 6.1.3 sürümlü iphone 4s cihazıma jb uygulayabilir miyim acaba ?

  31. 87
    gökhan

    selam bende pasaport kayıtlı iphone 5 var sürüm 6,1,4 bu telefona jailbreak yapabilirmiyim teşekkürler

  32. 88
    Onur Aydemir

    Arkadaşlar bende iphone 4s var sürümü 6.1.3 bunun için uygun bir jailbreak uygulaması varsa lütfen linkini atarmısınız ? Şimdiden çok teşekkür ederim .

  33. 90
    sema yıl

    ben en 3g yada 3 gs olsun hangi son sürüm son uygulama son programlar daha hızlı daha kolaylaştırıcı daha özellikli son günceleştirmeler hangileri telefona nasıl indirebilirim .son uygulamalar son günceleştirmeler son programlar hangileridir telefonumu nasıl çok özellikli yapabilirim.
    ben istiyorum ki kullanabileceğim özeliik indrebileceğim 2013 2014 de bulunan programları rahatca indirebilecğim pratik yollar bulayım hangi programlar iner hangi programlar çalışır son uygulamalr nedir son günceleştirmeleri a dan z ye ben telefonu 2 . el aladım 400 e ve radyo programı olup olmadığını dahi bilmiyordum yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum bana detaylı uzun bir bilgi verirmisiniz 3 g ve 3 gs için

  34. 91
    serkan

    slm ben yeni bir iphone5 kullanıcısıyım acaba tlfnumu jailbreak yapmalımıyım yaparsam faydası ne olur yapmasam ne olur yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar ?

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.