iPhone ve iPad Ekran görüntüsü nasıl alınır?


Apple iPhone işletim sistemi iOS 2.0’dan bu yana ekran görüntüsünü almak (yani fotoğrafını çekmek) için bir tuş kombinasyonuna sahip, şu an iOS 6’dayız ve halen değişen bir şey olmadı. Ancak ekranın hareket ve gezinmelerin videosunu çekmek için ayrıca bir uygulamaya ihtiyacınız var ondan da aşağıda kısaca bahsedeceğiz.

Ancak eğer yeni bir iPhone ya da iPad kullanıcısıysanız, ekranın görünütüsünü yani fotoğrafını çekme kombinasyonun ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Biz de sizlere bunu kısaca anlatmak istedik.

iphone-ekran-goruntusu

Ekran görüntüsünü yakalamak için yapmanız gereken “Power tuşu” ve “Home tuşu”na birlikte basmak bu kadar basit.Power ve Home tuşları nerede diye merak ediyorsanız bu yazımıza bakabilirsiniz iPhone Tuşlarının anlamları, home tuşu ve power tuşu nedir?



iphone-ekran-goruntusu-2



Yakalamış olduğunuz ekran görüntüsünü Fotoğraflar ikonuna basıp kaydedilmiş fotoğraflarda bulabilirsiniz. Bundan sonra bunu email atmak , mesaj atmak yada üzerinde oynamak için istediğiniz uygulamayı kullanabilirsiniz.

Ekran görünütüsünün videosunu çekmek

Zaman zaman bir arkadaşınıza bir şey gösterebilmek için iPhone’da ekranın videosunu çekme ihtiyacı hissediyor olabilirsiniz. Buna iPhone’un getirdiği iOS üzerinde bir kısayol ve yöntem yok ancak yakın bir zamana kadar bunu sadece Jailbreak ile yapabiliyordunuz.

Bunun için App Store’da da paralı da olsa bir App gelmişti ancak App Store’dan bu uygulama kaldırıldı. Uygulamanın adı “Display Recorder” bu uygulamanın kaynak kodları yayınlandı herkes bunları kullanarak kendi cihazına bunu yükleyebilir ancak bu yöntem ciddi bir bilgisayar ve developer bilgisine ihtiyaç duyuyor.

Bu yüzden tekrar Jailbreak uygulamalarına ihtiyaç duyuyoruz, bunun için de Cydia’dan Display Recorder şeklinde aratarak bu tür uygulamalara kolayca erişebilirsiniz.

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.