Sesli Arama ile Yandex Navigasyon Bedava!


 

iOS 6 ile birlikte Google Maps’in yerini Apple Haritaların devreye alınmasıyla iOS 5’de kalmayı düşünen bir çok kişi oldu.

Uzun bir süre ardından Google Maps Türkiye dışında Amerika ve İngiltere hesaplarından indirilmeye başlanmasıyla biraz daha rahatlama oldu ancak Türkiye kullanıcıları için sıkıntı halen devam ediyordu.

Ayrıca Apple haritaların iOS 6’da Navigasyon fonksiyonu dahil etmesi güzel bir özellik olmasına rağmen Apple haritaların Türkiye için trafik durumunu tam görüntüleyememesi ve aynı zamanda iPhone 4’lerde sesli navigasyonun kullanılamaması da can sıkıcı gelişmelerdendi.



İşte burada Türk kullanıcılarına sürekli yeni ürünler geliştiren ve trafik konusunda en doğru bilgileri aktaran Yandex Haritalardan sonra, bu bilgilerin dahil edilmiş ve Türkçe arayüzü ile geçtiğimiz hafta çıkan Yandex Navigasyon oldukça hoşunuza gideceğine şüpheniz olmasın. Üstelik tamamen ücretsiz.



2013-10-17T16-40-23_4

Aynı zamanda normal trafik kontrollü bir navigasyon olmasının yanı sıra, sesle aramak istediğiniz yeri söyleyerek gitmek istediğiniz yere hiç bir yazı yazmadan ulaşabilmek gerçekten araba kullanırken oldukça pratik özelliklerden biri. Örneğin bir yer adı sesle ‘Profilo Alışveriş merkezi’ dediğiniz de size onu çıkartıp tek bir dokunuşla oraya gidiyor olması ve sesle navigasyonu gerçekleştirmesi gerçekten biz Türk kullanıcılar için paha biçilemez özelliklerden biri.

2013-10-17T16-40-23_1 2013-10-17T16-40-23_0

Yandex’in Google ürünlerinin bir nevi benzerlerini yapmasıyla meşhur Rus firması olmasına rağmen ürünlerine ekstra katma değerler katmaları ise fark yaratmalarını sağlıyor.

Navigasyonun internet bağımlı olduğunu belirtmemiz de fayda var, cache özelliği de bulunan Yandex Navigasyon yeni bir yer aradığınızda ve trafik bilgileri için Internet’ten yardım alıyor.

Navigasyon kullanıcılarının veya kullanmak isteyenlerin mutlaka indirmesi gereken bir yazılım olduğunu belirtmemiz gerek.

Yandex Navigasyon’u Ücretsiz İndir

 

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.