Apple Türkiye Online Mağazası Açıldı – iPhone 5S fiyatlar daha mı uygun?


Dün gece Apple Online mağazasının açıldığını görünce heyecanlandık ve hemen sitemizden okuyucularımızla paylaştık. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Siz aslında mutlaka sitenin kendisine de bir göz atın ancak iPhone  fiyatları Avrupa’dan bile hala çok daha pahalı. Amerika ise bu fiyatlara göre sudan ucuz. TL üzerinden bir karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 5S’i Amerika’dan 1,285TL’ye, İngiltere’den 1,755TL’ye alabilirken bu fiyat Türkiye’de 2,063TL. Tabi yurt dışından telefon aldığımızda dünyanın başka yerinde eşi benzeri görülmemiş bir uygulama ile bizden zorla alınan 115TL vergi ve pasaport eziyetini bu fiyatlara eklemek lazım! Bu konu ile ilgili daha önce detaylı bir yazı yazmıştık!



Ancak Türkiye içi bir karşılaştırma yaptığımızda gördük ki; Apple fiyatları Avea’nın peşin fiyatından daha uygun ama Apple’ın kredi kartı ile 12 taksitli ödeme planı, Avea peşin fiyatı ile aynı. Apple’ın peşin fiyatı ise şu an başka yerde yok gibi.

iphone 5S fiyat

Tabi detaylara da iyi bakmak lazım. Örneğin Avea ve Turkcell bazı ekstra imkanlar veriyorlar. Turkcell’den peşin fiyatını bile alınan telefonlarda kampanyaya katılan iPhone 5S kullanıcıları ek ücret ödemeden aylık 1 GB Turbo internet, Turkcell TV Standart Paket ve Turkcell Müzik aylık 15 şarkı servisinden 3 ay boyunca faydalanabiliyorlar. Avea’dan peşin fiyatına iPhone alırsanız ilk 3 ay 250 MB hediye.



Ancak Apple’dan direk almanın müşteri hizmetleri ve cihazlarda olası bir sorun olması durumunda bazı faydaları olabilir. Bu konu ile ilgili ilerleyen saatlerde başka bir yazı yayınlayacağız.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.