iPhone’da 156 karakter SMS gönderememe sorunu!


iOS yazılımı sürekli güncelleniyor olsa da bazen olmadık ve akla gelmeyecek bug’lar da olabiliyor.

Şimdi bahsedeceğimiz “bug” ise sadece ülkemize özgü olan ve Türk operatörlerde yaşanan bir sorun, eğer telefonunuzdan Türkçe karakter olmadan (şğçıİŞĞÇÜ vb) eski yöntem Türkçe karaktersiz SMS atarsanız ve bu bir şekilde 156 karakter ise malesef karşı tarafa bu mesaj iletilemiyor.

Şunu belirtelim bu sadece SMS gönderiminde oluyor, yani iMessage’ın kapalı olması gerekiyor ya da bir kişiye SMS attığınızdan emin olmanız gerekiyor.

Bu operatör kaynaklı mı, değil mi soruları üzerine yaptığımız araştırmada sorunun iPhone üzerinden sadece 156 karakterlik gonderimlerinde bir şekilde içeriğin aslında operatörlerin kabul etmeyeceği boş formatta gittiği gözlemlendi.

Bu sorun ne zamandır var derseniz aslında sadece iOS 7 değil, internetten yaptığımız kısa araştırma sonunda elde ettiğimiz 5.1.1 versiyonun da bile bu sorunun olduğunu ve ilk bu konuda Türkiye’de şikayet edenlerden birinin de bundan tam 3 sene önce bunu bir yerde paylaştığını bulduk.

eksi-sozluk-156-karakter



iphone-156-karakter

Tesbit edilmesi çok da kolay olmayan çok spesifik bir durum, bu yüzden uzun zamandır sorun var ve varlığını sürdürüyor, siz de belki benzer durumla karşılaşmış ve nedenini anlayamamış olabilirsiniz.



Bu arada bir not; biz bunu hem Türkiye (Turkcell, Avea) hem de yurt dışında denedik ve yurtdışında bu sorunun olmadığını gördük. Vodafone Türkiye ile test edemedik, ama sizin Vodafone hattınız var ve test ederseniz bizimle paylaşırsanız seviniriz.

2 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    SeyHaD

    ben denedim şimdi vodafone hattında ama bir sıkıntı olmadı yanlız ios 7.0.4 sürümü kullanmaktayım..

    • 2
      onur

      daha önce bende böyle bi problemle karşılaşmıştım hatta sinir oluyordum bi keresinde mesaj atmam gerekiyordu mesajı atıyorum atıyorum gönderilemedi diyor du başka mesaj atıyorum o gidiyordu bu yazıyı okuduktan sonra 7.0.4 4s cıkahım var 156 karekteri göndermedi 157 yaptım anın da gitti sonra o bi kaç ay öncesine ait gitmeyen mesajı buldum benim için degerli bi dörtlüktü tek tek saydım var 156 karekter oldugunu görünce zmanında bundan dolayı cıldırdıgımı anlamış oldum apple nın buna acılen bi çözüm bulması gerekiyor ama aklımdada bunun bisebbebimi var acaba düşünnmüyor degilim

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.