iWatch ve iOS 8 ile Apple sağlık takibi konusunda yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor..


Kolunuza bir saat takarak ne kadar hareket ettiğinizi, kaç kilometre yol yürüdüğünüzü, ne kadar kalori yaktığınızı, kan basıncınızı ve tansiyonunuzu, sıvı ihtiyacınızı, kalp atışlarınızı ve hatta şeker ve benzeri kan ölçümlerinizi her an bilmek ister miydiniz?

Güvenirliğinden % 100 emin olduğum 9to5Mac sitesi bundan sadece bir kaç ay sonra Apple’ın iOS 8 ve iWatch ile beraber yukarıda bahsettiğim sağlık takibi özelliklerinin tamamını kullanıcılarının hizmetine sokacağını iddia ediyor. Sitenin kaynaklarına göre Apple dijital sağlık takibinde, daha önce iPod, iPhone ve iPad ile yaptığına benzer bir devrime hazırlanıyor.

fitness-1



Detaylar bunla da sınırlı değil. Haberde, iOS 8’de Healthbook (sağlık kitabı) isimli passbook’a çok benzeyen bir uygulama olacağı ve tüm verilerin otomatik olarak bu uygulama altında kart sistemi şeklinde tutulacağından bahsediliyor. Ayrıca Apple’ın sağlık hizmetleri sunan şirketler ile görüşmeler yaptığı ve sağlık üzerine diğer uygulamaların da bu özelliklerden yararlanabileceği tahmin ediliyor.

maxresdefaultheader
Yukarıda bahsettiğimiz tüm özelliklerin iPhone 5S’lerde bulunan sensor algılama görevlerini gören M7 mikro işlemcisi ve bu sene içinde çıkması beklenen iWatch ile bağlantılı olarak çalışacağı tahmin ediliyor.

m7



9to5Mac’in edindiği bilgilere göre iOS 8 iWatch düşünülerek dizayn ediliyor ve ve bunun dışında genel görünüm ve özellik olarak iOS 7’den çok farklı olmayacak. Burada asıl ilginç olan bilgi ise, Apple’ın şu anda piyasada benzeri olmayan birçok algılama teknolojisinin sadece kolumuza takabilecek küçüklükte bir cihazın içine sığdırabilecek olması. iWatch kan basıncı, sıvı ihtiyacı, kalp atışları ve adım sayısını tanımlayabilecek.

iwatch
Hem iOS 8’in, hem yeni iPhone’nun hem de iWatch’ın Eylül ayı civarında piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Bakalım Apple bir kaz daha yeni bir sektör yaratmayı başarabilecek mi..

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.