Tamamen montelenmiş iPhone 6 fotoğrafları web’e düştü


Tamamen montelenmiş iPhone 6 fotoğrafları (ya da belki neredeyse tamamen demek lazım)  Feld & Volk isimli web sitesi tarafından dün yayınlandı. Aslında biz daha önce bu siteyi hiç duymamıştık ama neredeyse bilinen tüm Apple sitelerinde bu haberi ve fotoğrafları görünce biz de güvenirliğine inandık ve sitemizde paylaşmaya karar verdik.

Sitenin paylaştığı fotoğraflarda yeni iPhone’un  beşinci nesil iPod Touch’larda olduğu gibi kenarlarının daha yuvarlak hatlara sahip olduğunu anlaşılıyor.  Yine bu fotoğraflardan iPhone 6’nın iPhone 5’lerden bile daha ince olacağı anlaşılıyor ki bu site kalınlığın 7 mm yani iPhone 5s’den 0.6 mm daha ince olacağını iddia ediyor.



193381

Ayrıca iPhone 6′nın tek elle daha rahat kullanılabilmesi için daha önce de duyurduğumuz gibi güç tuşu sağ tarafa alınmış ve ses düğmeleri kucuk birer hap şeklini almış.

193378



Bu fotoğrafların her ne kadar halen tam olarak kullanıcıya satılacak Apple mükemmeliyetine sahip iPhone’lar olmayacağı bilinse de, şu halleri ile bile “albeni” hissi veriyor 🙂

193379

Ayrıca  iPhone 6’nın çözünürlüğü ile ilgili de bazı yeni ipuçları çıkmış. Ekran büyüteçle incelendiğinde çözünürlüğün daha önce düşünüldüğü gibi 960 x 1704. değil 828 x 1472 olduğu kanaatine varılmış. Belki 5.5 inç model  960 x 1704 çözünürlüğe sahip olabilir. Bu durumda 4.7 ve 5.5 inç iPhone 6 ekranlarının ppi’si 355 ve 360 olacaktır ki bu da mantıklı bir açıklama olarak gözüküyor. Bu benzerlikten iki iPhone 6 modelinin daha önce düşünüldüğü gibi özellik olarak birbirinden çok farklı olmayacağı sonucu da çıkarılabilir.

193382

Bu arada bazi diğer güvenilir kaynaklar da yeni iPhone’ların kesinlikle iPhone air veya başka değişik bir isimle değil iPhone 6 ve iPhone 6L isimleriyle çıkacağını iddia ediyor. Yine her ne kadar Apple henüz resmi açıklama yapmış olmasa da yeni iPhone’ların 9 Eylül’de tanıtılması bekleniyor.

Unutmadan hatırlatalım, büyük bir aksilik çıkmazsa 9 Eylül Salı günü Türkiye saati ile saat 20:00′den itibaren sunumun Türkçe yazılı anlatımını Facebook sayfamızda gerçekleştireceğiz. Gözünüz bizde olsun 🙂

Kategoriler

3 Yorumlar

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.