Yeni Apple TV 4K ve HDR destekliyor


Apple, 4K Ultra HD çözünürlükte filmler ve TV şovları oynatabilen Apple TV set üstü kutusu için uzun zamandır beklenen bir versiyonunu tanıttı. En yeni Apple TV 22 Eylül’de satışta olacak ve 32GB versiyonu 179$ Amerika satış fiyatı veya 64GB 199$ Amerika satış fiyatıyla sunulacak. Ön siparişler 15 Eylül’de başlıyor.

Apple, Dolby Vision ve HDR10’u destekleyen bu son Apple TV ile 4K’ya ek olarak HDRözelliğini de sunuyor. HDR teknolojisi, daha parlak vurgulamalara ve HDR özelliğine sahip televizyonlarda geniş bir renk yelpazesine izin veriyor.



Apple TV’nin kullanıcı arabirimi yeniden tasarlanmış ve artık 4K çözünürlük için – cihaz boşta çalıştığı zaman ekran koruyucuları gibi – ve ayrıca yenilenmiş bir Siri Uzaktan kumanda da güncellenmiş. Apple, Büyük Hollywood stüdyolarının iTunes Store’a 4K filmler getireceğini ve HD’de uygun filmler satın almış olan müşterilerin otomatik olarak eğer var ise 4K HDR’ye hiçbir ekstra ücret ödemeden yükseltileceğini duyurdu. Bu normalde başka platformlarda olmayan oldukça güzel bir özellik.

Yeni Apple TV donanımı önceki modelden daha güçlü; A10X Fusion işlemci (şu anda iPad Pro’da olanlarla aynı) ve 3GB RAM içeriyor. Bu, son modele kıyasla iki kat daha hızlı CPU performansı sunması bekleniyor. Yükseltilmiş içerikleri, saniyede 60 kareye kadar 4K içeriğin sorunsuz şekilde oynatılmasına sağlayacağını düşünüyoruz.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.