iPhone X’de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır


iPhone’da bir ekran görüntüsü çekmek artık neredeyse dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca kullanıcı için artık bir kas belleği olmuş durumda. Artık ezberden otomatik olarak yapılan bir hareket haline geldi.

Ancak iPhone X’de bir Home Butonu (Ana Menü düğmesi) yok. Bu, iPhone X’de bir ekran görüntüsü almak için yeni bir jestin yani hareketin olduğu anlamına geliyor.

Yeni iPhone X’inizde ekran görüntüsü almanın adımlarını sizin için özetledik:

IPhone X’de bir ekran görüntüsü almak için Ses Seviyesini Artır ve Yan düğmesine (daha önce Uyku / Uyandırma düğmesi olarak bilinir) aynı anda basın. Ekran görüntüsü sesinin tanıdık geldiğini duyacaksınız ve ekran görüntüsü önizleme olarak en altta görünecektir. Üzerine dokunduğunuzda, ekran görüntüsüne not ekleme seçeneği görürsünüz. Doğruca Share (paylaşım) sayfasına atlamak için önizleme üzerine dokunup basılı tutabilirsiniz.

iPhone X Ekran Görüntüsü Almak için Alternatif Metod: AssistiveTouch

Bir elle Ses Açma ve Yan düğmesine basmak için, iPhone’unuzu avucunuza kaydırdığınızda sürükleme hareketi yapmanız gerekebilir.



Bunu AssistiveTouch erişilebilirlik özelliğini kullanarak yapabileceğiniz bir alternatifi var. Açmak için Ayarlar -> Genel -> Erişilebilirlik -> AssistiveTouch‘a gidin. Ardından, ekran görüntüsü özelliğini içerecek şekilde kısayolları özelleştirin. Bir dahaki sefer yüzen AssistiveTouch düğmesine dokunun, Ekran Görüntüsü’nü seçin, ardından işlem tamamlanmış demektir.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.