Apple Televizyon Söylentileri Rakipleri Endişelendiriyor


Yaklaşık iki senedir devam eden Apple TV söylentileri, Steve Jobs’un biyografisinde geçen ‘I finally cracked the TV’ yani ‘televizyonu nihayet çözdüm’ demecinden sonra iyice alevlendi. Öyle ki bazı teknoloji araştırma şirketleri Apple’ın çoktan 3 farklı boyutta ekran siparişlerini dahi vermeye başladığını okuyucularına duyurdu.

İnternet’e düşen son haberler ise çok ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı. Samsung ve Sony gibi Televizyon dünyasının dev isimlerinin daha önce ipod ve iphone’da olduğu gibi hazırlıksız yakalanmamak icin Apple’ın çıkaracağı yeni TV ile ilgili araştırmalar yaptırdıkları bir kaç kaynak tarafından onaylanmış durumda. Hatta bir TV endüstri araştırmacısına göre Apple 2012’nin sonunda yeni TV konseptini duyuracak ve 2013’ün başında satışlara başlayacak.



Apple’in kanal yayınları ile ilgili tamamen yeni bir teknoloji geliştirdiği ve buna iOS, itunes, Siri, App Store ve icloud servislerini de ilave ederek piyasanın çok önünde bir televizyon konsepti sunacağı tahmin ediliyor.

Şahsen ben de çok uzun suredir Apple’in bir TV çıkaracağını tahmin ediyordum. Apple son 10 senede sırası ile müzik, telefon ve el bilgisayari alanlarında çok başarılı ürünler çıkardı. Bu arada iki farklı Apple TV kutusu ile televizyon piyasasına yumuşak bir giriş de yaptı. Bundan sonra sıradaki en büyük, en çok kullanılan alet Televizyon. Zaten çok büyük bir pazarı olan Apple’ın buna da girmesi kaçınılmazdı. Yeni kanal yayın teknolojisi ne olacak şimdiden pek kestirmek mümkün değil (ben yine normal anten ve internet bağlantısı ile ilişkili olan bir icat olduğunu düşünüyorum) ama bazı klasik Apple standartlarının ve basitliğinin bu yeni televizyonda olacağını tahmin ediyorum:



  • Kesinlikle kumandasız olacaktır (Siri ve belki de kinect vari 3D kontrol)
  • Elektrik dışında en fazla iki belki bir kablo bağlantısı olacaktır (internet ve anten gibi)
  • Ful iOS, itunes ve icloud integrasyon
  • Dokunmatık ekran olacağını sanmıyorum
  • Arkasında bir ya da ikiden fazla HDMI girişi de olacağını sanmıyorum
  • 3D görüntü özelliği olacağını sanmıyorum ancak mutlaka 5-6 tane entegre edilmiş hoparlör ve cok iyi bir ses sistemine sahip olacaktır

Bakalım Apple Televizyon izleme alışkanlıklarımızı da değiştirebilecek mi!

 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.