Jailbreak’cilere müjde


iOS5 untethered Jailbreak yolda

iOS5’te olan ve iPhone 4S, iPhone 4 veya iPad 2’lerinde untethered “kesintisiz” jailbreak bekliyorsanız, çok yakında müjdeli haberi size verebileceğimizi tahmin ediyoruz.



Bildiğiniz gibi, “iPhone Dev team” isimli grup senelerdir jailbreak özelliğini ücretsiz ve neredeyse



kesintisiz olarak bize sağlıyorlar. Nitekim iOS5 ve yeni iPhone 4s için bir çok açık bulduklarını zaten çoktan açıklamışlardı. Yalnız bu işleri yapan diğer hacker’lar gibi onlar da biraz nabza göre şerbet veriyorlar va başka birileri bu işe el atmamışsa jailbreak’ler biraz gecikebiliyor. Bu boşluğu uzun süre dünyaca ünlü hacker GeoHot yapmıştı. Daha sonra kendisi bu işleri bırakıp Facebook’ta çalışmaya başlayınca yerine “comex” isimli hacker bu boşluğu layıkı ile doldurmuştu (bakınız jailbreakme.com). O da geçtiğimiz günlerde Apple’da çalışmaya başlayınca şahsen ben jailbreak için baya bir bekleriz diye tahmin etmiştim ama belli ki o kadar sürmeyecek J Şimdi ise “pod2g” isimli (hacker dünyasından tanınan biri) kullanıcı yeni bir açık bulduğunu ve en kısa zamanda son kullanıcıya hitap eden bir Jailbreak çıkarmak için çalışmalara başladığını duyurdu. Hemen birkaç gün içinde olmasa da yeni Jailbreak için artık geri sayımın başladığını söyleyebiliriz. Şimdi artık “iPhone Dev team” de çalışmalarını hızlandıracaktır diye düşünüyorum.

Gelişmeler oldukca anında sitemizden duyuracağız. Ayrıca çok yakında sitemizde bir Jailbreak Okul’u açacağımızın da müjdesini burdan vermek istiyorum.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.