Jailbreak yapmadan Sbsettings gibi kısa yollar nasıl yapılır


Jailbreak kullananların en önemli ve ilk kurdukları eklentilerden biri SBSettings’tir.
SBSettings bir swipe (kaydırma hareketiyle) açılan ve içerisinde Wifi, 3G, Parlaklık gibi bir çok şeyi kolayca açıp kapatmaya yarayan, ayrıca başka bir çok özelliği de bulunan bir eklenti. Ancak tabi ki iPhone’unuzun Jailbreak’li olması gerekiyor.

Ancak eğer daha önce bu rahatlığa alışmış ve şimdi telefonunuz Jailbreak’li değilse ya da böyle bir ihtiyacınız var ve telefonunuz Jailbreak’li değilse size Jailbreak olmadan kullanılabilecek tek tuş kısa yol ikonlarının nasıl oluşturabileceğinizi anlatalım.

Yöntem aslında oldukça basit, amaç bazı ön tanımlı komutları sanki bir web kısa yoluymuş gibi Ana ekranda bir ikon halinde barındırmak.

Bunun için bir kaç yöntem mevcut, ancak tabi ki biz en pratiği ve bedava yöntemini size anlatacağız. Öncelikle şu adresi iPhone’unuzda açmanız gerekiyor http://icon.bakterimedia.com . Bu web sitesi ücretsiz olarak size bu hizmeti sağlıyor. Aşağıda adım adım nasıl yapacağınızı görebilirsiniz.

Adım 1: http://icon.bakterimedia.com adresini iPhone Safari web tarayıcınızdan açın.

Adım 2: Kategorilerden birini seçip ilerliyoruz, örnek olarak “Settings iCons” kategorisini seçiyoruz. Burada kullanabileceğimiz özelliklerin isimleri geliyor.



Adım 3: Biz burada Uçak Moduna almaya yarayan “Airplane Mode On” seçeneğini seçiyoruz.

Adım 4: Seçeği seçtiğimizde aşağıdaki gibi bir sayfa karşımıza geliyor. Burada tarifte anlatıldığı gibi işaretine basıyoruz.

Adım 5: Burada ise “Ana Ekrana Ekle” seçeğini seçiyoruz

Adım 6:Ardından aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza gelecek, burada ismini istediğimiz başka bir isimle değiştirebiliriz. Biz direk gelen ismi kullanıyoruz bu örnek için.

Adım 7: İşlemimiz aşağıda gördüğünüz gibi tamamlandı. Artık Airplane Modunu açmaya yarayan özelliğe kısa yolumuz iPhone ikonlarımızın arasında yerini aldı. Bunu istediğiniz bir klasör içine de koyabilirsiniz.

Biz örnek olarak bir kaç ikonu oluşturup Sbsettings adında bir klasör içerisine koyduk, ve çok da işimize yaradı.. Sizde Wifi’yi kapatıp açmak için veya Uçak Moduna geçmek için işkence çekiyorsanız artık buna son verebilirsiniz.



3 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    Hsn

    Merhabalar,

    Anlatıldığı şekilde denedim. İconları ekliyorum fakat açmaya denediğimde siyah bir ekran çıkıyor. Hiçbir kısayol çalışmıyor.

    Telefonum İphone 4S İOS 5.1

    Saygılar..

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.