Kartlar “Cards”


Kırk yıl düşünsem bir Apple uygulaması analizinin çok negatif olacağı aklıma gelmezdi. Ama bu kart uygulaması malesef hiç Apple’e yakışmamış. Daha doğrusu “Cards” uygulamasının kendisi iPhone’da bir harika. Ama hizmetin kendisi kötü. App kullanımı ve tasarımı bildiğiniz Apple standartlarında. O kadar hoş olmuş ki, insanın kart gönderme alışkanlığını geri getirecek kadar etkliyeci. Çeşitli kart örnekleri var. Yazı karakterleri çok hoş; sizi resmen şairane şeyler yazmaya teşvik ediyor 🙂 Iphone albümünüzden resim ekleyip kendinize özel bir kartı iki dakikada yaratabiliyorsunuz. Kartın son haline ekranda bakarken; “işte budur” dedim. Lakin herşey buradan sonra değişiyor.

Bir kere sipariş ederken neden bir kere daha kredi kartı güvenlik numaramı girmem gerekti anlayamadım. Halbuki daha yeni bir uygulama satın almıştım. Her defasında bunu soracak mı bilmiyorum ama benim tekrar almaya şimdilik zaten niyetim yok. İngiltere’de kartın fiyatı yurt içi ya da yurt dışı ayırmaksızın £3.99! Biraz pahalı gibi ama ilk anda verdiği kolaylıktan dolayı değer diye düşünmüştüm.

Her neyse; siparişi verdim, eşime güzel bir kart yapıp iş adresine gönderttim ve beklemeye geçtim. Tam 8 gün sonra kart üzerinde Çek Cumhuriyeti puluyla geldi. Zarf gayet hoş diyebilirim. Özel baskı makinaları ve el yazısı kalıbı ile adresi basmışlar. Ama tahmin ettiğim gibi yazmak zorunda olduğum kendi adresim görüntüyü biraz bozmuş (gönderenin tam adresini yazmadan siparişi verdirmiyor). İçinden çıkan kart ise tam bir hayal kırıklığı. Yazılar güzel ama resim basım ve kart kalitesi benim printer’ımdan daha güzel kesinlikle değil, ki gayet sıradan bir printer’ımız var.



Yani anlayacağınız bir dahaki sefere kartı kendim basıp, araba ile eşimin iş yerine götürüp posta kutusuna atarsam çok daha başarılı bir işe imza atmış olacağım!!

Hiç yakışmamış bu uygulama Apple. Umarım düzeltirler.

Başka bir konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum; bir arkadaşım Türkiye’de kimse kimseye artık kart göndermiyor dedi (biz de bir süre önce Türkiye’deki arkadaşlarımıza kart göndermeyi bıraktık çünkü kimse bize geri birşey göndermiyordu). Zaten şöyle bir bakındım Türkiye için alternatif bir uygulama bulamadım. Bence Apple’a uygulama yazanlar bu işi bir düşünsünler. Kart gönderme popüleritesini arttıracak kadar çok iyi bir fikir!



 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.