iOS 5 Jailbreak’de yeni ve heyecan verici gelişmeler var!


Hafta başında iOS 5 Jailbreak’in gecikebileceğini duyurmuştuk. Ancak dün iPhone Dev Team ekibinden MuscleNerd Twitter hesabında iPhone 4S’in kırılabilmesine dair önemli yol kat ettiklerini ve hatta 4S’in kaynak dosyalarının önemli bir kısmını indirdiklerini duyurdu.

MuscleNerd bu dosyaların resmini de hesabında yayınladı. Kaynak dosyalara erişebilmiş olmaları bu dosyaları istedikleri şekilde manipüle edebilecekleri manasına geliyor.

MuscleNerd’e göre bu çalışmalar iPhone 4S’in operatör kilidinin kırılmasına yönelik ancak bilindiği gibi telefonun Jailbreak olmadan operatör kilidinin kırılması mümkün değil (Amerika’da iPhone 4S’te çalışan başka bir unlock yöntemi var ama bu AT&T isimli operatör ile sadecede Amerika’da çalışıyor). Bu bağlamda bazı kaynaklara göre Jailbreak işlemi çoktan bitti ve unlock ile beraber çıkacak! iPhone 4S’in jailbreak olmuş olması demek i iOS 5’in tüm iPhone’lar için jailbreak olduğu manasına geliyor!

iPhone Dev Team ekibi Jailbreak ve Unlock için henüz bir tarih vermiyor.



Yeri gelmişken hatırlatmakta fayda var; şu andaki mevcut tüm Jailbreak’lerde olduğu gibi yeni çıkacak olan Jailbreak de tamamen ücretsiz olacak. iPhone Dev Team yaptığı tüm çalışmaları herhangi bir karşılık beklemeden son kullanıcı ile paylaşıyor. Piyasada Jailbreak yöntemini satan bazı siteler var. Bunlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Biz de MuscleNerd’un tweet’lerini yakında takip ediyoruz ve gelişmeler oldukça hemen sitemizde duyuracağız.

 



Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.