iPhone 4S’i Türkiye’den En Uygun Fiyatla Nasıl Alırım?


Eğer iPhone 4S almayı düşünüyorsanız iPhone 4S’in detaylı özelliklerini incelediğimiz yazımıza buraya tıklayarak bir daha göz atmanızı öneririz. Eğer bir iPhone 4S almaya karar verdiyseniz ve halen nasıl alacağınızdan emin değilseniz o zaman bu yazıdan bir kaç fikir edinebilirsiniz.

Tabi iPhone 4S almanın en zahmetsiz yolu 16 Aralık’ı beklemek. Türkiye’de 3 operatör de birbirine yakın paket ve fiyatlarla iPhone 4S’i 16 Aralık 2011 tarihinde satışa sunacak. En ucuz model (16 GB) kontratsız olarak 825 euro, yani tam 2.020 TL!

Apple’ın Türkiye’ye ne yazık ki halen direk satışı yok. Ve görünen o ki Türkiye’nin en güvenilir ve saygı duyulan şirketleri bile bu durumdan fazlası ile yararlanmaya niyetli. Elbette ki bazı dengeler ve vergi kuralları fiyatları biraz yukarı çekebilir ancak yaklaşık 800 TL’lik fark, kimse kusura bakmasın ama, bana göre soygunculuk!

Peki iPhone 4S’i daha uygun fiyatla nasıl alabilirsiniz?

Öncelikle, şunu söyliyelim; dünyanın herhangi başka bir ülkesinden kilitsiz (unlock) iPhone satın alırsanız, Türkiye’de çalışacaktır. iPhone hafıza (HDD) faklılıkları dışında universal ve Amerika dahil her yerde aynı. Ve ülkemizde kullanılan GSM teknolojisine uyumlu!

İkinci konu ise; yurt dışından telefon getirdiğimiz zaman maruz kaldığımız pasaporta kayıt ettirme eziyeti. Ancak her iki senede bir yurt dışından döndükten sonra 1 ay içinde yeni bir telefonu pasaportumuza yazdırıp Türkiye’de kullanabiliyoruz. Ya kendiniz yurt dışından döndükten sonra ya da yurt dışına çıkan bir tanıdığınızın pasaportuna telefonunuzu kayıt ettirmeniz gerekiyor.

En ucuz yöntem: Apple’ın Amerika’daki sitesinden direk almak

Fiyat: 16GB’lik iPhone 4S fiyatı 700 dolar yani yaklaşık 1.280TL

Nasıl alacağım: Herhangi bir Türk kredi kartı ile http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4s adresinden sipariş verebilirsiniz. Tabi gönderme adresinin Amerika’da bir yer olması gerekiyor. Bu noktadan sonra ya kendiniz orada iseniz alıp getirebilirsiniz ya da orada olan birinden size getirmesini veya göndermesini isteyebilirsiniz.

Diğer bir püf noktası ise mümkünse telefonu Alaska, Florida, Nevada, South Dakota, Texas, Washington, Wyoming veya California eyaletlerinden almak. Çünkü bu eyaletlerde vergi oranı çok düşük ya da sıfır!



İsterseniz herhangi bir Apple mağazasından iPhone 4S’i önceden ayırtıp telefonunuzu direk satın da alabilirsiniz. Ayırtmak için bu linki takip edin: http://www.apple.com/retail/iphone/

İkinci yöntem: İngiltere’den almak.

Fiyat: 16GB’lik iPhone 4S fiyatı UK’de 500 Pound yani yaklaşık 1.480TL.

Nasıl alacağım: Herhangi bir Türk kredi kartı ile http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone adresinden sipariş verebilirsiniz. Gönderme adresinin İngiltere’de bir yer olması gerekiyor.

Üçüncü yöntem: Avrupa’dan herhangi bir yerden almak.

Fiyat: 16GB’lik iPhone 4S fiyatı Fransa’da 620 euro, yani yaklaşık 1.545TL.

Nasıl alacağım: Herhangi bir Türk kredi kartı ile http://store.apple.com/fr/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4s adresinden sipariş verebilirsiniz. Gönderme adresinin siparişi verdiğiniz ülkede bir yer olması gerekiyor.



Bu yöntemlerden hiç biri Türkiye’den almak kadar kolay değil ama fiyat farkları yadırganamayacak kadar yüksek.

Yurt dışından alımlar konusunda sorularınızı bize yorum olarak yazarsanız en hızlı şekilde cevaplamaya çalışacağız.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.