iPhone’unuzda olması gereken 5 Sosyal Paylaşım Uygulaması


Hepimiz bir yerinden de olsa bu Sosyal ağlara kolumuzu bacağımızı kaptırmışızdır.

Eh madem kaptırdık iyice içine dalmak için iPhone’da hangi uygulamalar olmazsa olmaz bunlara bir bakalım.

Facebook
Bu tabi soru işareti gerektirmeyen ve dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu, ve bir çoğunuz bunu belki iPhone’unuza indirmişsinizdir ancak yine de burada paylaşıyoruz.
Uygulamada neredeyse en çok kullanılan özellikler sade bir şekilde tasarlanmış ve konumlandırılmış. Facebook ekibi sık sık güncelleme çıkararak uygulamasını devamlı ayakta tutmaya çalışıyor. Facebook uygulaması son zamanlarda gelen mesajları push olarak haber veriyordu ancak bunu son zamanlarda çıkarttığı Facebook Messenger içerisine aldı ve Facebook uygulamasından çıkarttı. Ancak buraya Facebook Messenger’ı ayrıca dahil etmedik, ama onu da kurmanızı tavsiye ederiz.

Twitter
“140 karakterle ne anlatılır ki, SMS’den bile kısa” derken, birden fenomen olan hatta TV programlarında bile toplumun düşüncelerini ifade ettiği düşünülen şu zamanda bu uygulamada Twitter kullanıcıları için olmazsa olmazlardan. iOS5 ile birlikte Twitter entegre bir şekilde gelerek sizin mesaj ve fotoğrafları twitter olarak atmanıza yardımcı oluyor ancak kendi takip ettiğiniz kişileri ve arama yapabilmek için Twitter uygulamasına ihtiyacınız var.

Flickr
Fotoğraf paylaşımıyla ön planda olan ve amatör-profesyonel herkesin bir şekilde yerini aldığı Flickr’ın iPhone uygulaması. Çok detaylı bir uygulama olmasa da Flickr’cıların olmazsa olmazı diyebiliriz.

 

 

LinkedIn
Bir sosyal iş platformu şeklinde nitelendirmek en doğrusu olacaktır. Facebook gibi iş dünyasından kişileri ekleyebilir , onlar size bulabilir hatta iş bağlantılarınızdan birilerini Facebook gibi size önerebilir. Onlarla mesajlaşabilir ve iş ile ilgili bir çok şeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Path
Aslında 5’inciliğe kimi alsak diye baya bir düşündük ama buraya yeni bir sosyal paylaşım olan “Path”i koymaya karar verdik. Path yakın çevre ve ailenizle paylaşımlarda bulunabileceğiniz bir günlük paylaşım yapısında konumlandırılmış. Yenilikçi ve oldukça güzel kullanıcı arayüzü ve netliği ile ilk 5’e almaya karar verdik.



Yukarıda belirttiklerimizin hepsi ücretsiz sosyal paylaşım temelli uygulamalar. Bu uygulamalar dışında Türkiye’de bir dönem popüler olmuş ancak şu an o kadar da olmayan MySpace ve geçitiğimiz dönemlerde yeni çıkan ancak Türkiye App Store’da bulunmayan Google Plus uygulaması da var, ancak ilk 5’i oluşturmak gerekiyordu değil mi 🙂



Haydi , iyi sosyalleşmeler..

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.