Siri, Spire ile Jailbreak’li iPhone 4, iPhone 3GS’te


Daha önce Siri’nin  jailbreak’li iPhone 4’lerde de çalıştırabildiğinden bahsetmiştik. Ancak bunu yapabilmeniz için tüm gelen giden dataları illegal olan bir yöntem ve proxy sunucusu üzerinden göndermeniz gerekiyordu.

Ancak bu yöntem biraz daha geliştirildi ve artık legal olarak benzer bir yöntem Chpwn ve Ryan Petrich tarafından geliştirildi.

Öncelikle bunu kullanabilmeniz için iPhone4 veya iPhone 3GS’inizin Jailbreak’li olması ve Cydia üzerinden “Spire” adında uygulamayı indirmeniz gerekiyor.



Spire Jailbreak’li iPhone 4, iPhone 3Gs, iPad gibi cihazlarda kullanılabiliyor. Spire küçük bir program ancak kurulum gerçekleştirilirken Apple’dan Siri’yi de indirieceğinden yaklaşık 100MB’lık bir data transferi olacak, bu yüzden Wifi kullanmanızı öneririz.

Apple hala daha önceki Siri yönteminde olduğu gibi bir izin-yetki zincirinden geçmesi gerekiyor yani burada iPhone 4S bilgisine ihtiyaç var. Daha önce bir proxy üzerinden bütün bilgiler kullanılıyordu, Spire ile kendi proxy’nizi kendinizin yaratabiliyorsunuz. Böylece data güvenliği nispeten daha iyi olmuş oluyor. Aynı zamanda daha önceki Siri denemlerinde copyright sorunları varken Spire ile bunun da bir nevi önüne geçilmiş oluyor.

Spire ile nasıl Siri kullanılabilir ve daha fazla bilgiyi ilerleyen zamanlarda paylaşmaya çalışacağız.

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.