Apple TV 3 mü yoksa yeni iTV mi?


Teknoloji analistleri başta olmak üzere birçok farklı kaynak, Apple’ın yeni bir televizyon ürünü üzerinde çalıştığını ve 2012 senesinin sonunda ya da en geç 2013’ün başında Apple’ın televizyon piyasasına gireceğini öngörüyor. Dedikodular öyle bir noktada ki, Apple’ın er ya da geç yeni bir televizyon çıkaracağı artık aşikar. Mesela iOS5.1’in beta sürümlerinde donanım kodlamalarında Apple TV 3.1 dizini çoktan eklenmiş durumda. Mevcut Apple TV 2’nin kodu 2.1! Ancak biz bunun Apple’ın yeni televizyonu değil, Apple TV kutusunun yenisi olduğunu tahmin ediyoruz.

Apple TV 3, A6 chip, Siri ve Bluetooth teknolojileri ile donanmış olarak önümüzdeki aylarda Apple Store’lardaki yerini alabilir. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi son bulgular Apple’ın yeni bir Apple TV kutusu dışında normal bir televizyon çıkaracağını da işaret ediyor. Apple ürünlerini yakından takip eden ve daha önce birçok önemli ve doğru tahminde bulunan Apple analisti Gene Munster’e göre ise Apple Televizyon seti çoktan hazır. Hatta Münster, yeni televizyon almak üzere olanların biraz daha sabretmesini öğütlüyor.



İşte Munster’in Apple Televizyon ile ilgili tahminleri:

  • Apple TV kesinlikle yeni bir Apple TV kutusu olmayacak.
  • Televizyon farklı boyutlarda olacak ve en büyük ekran 50inch olacak.
  • Fiyat aralığı ise piyasadaki benzer TV’lerden iki kat daha pahalıolacak. Giriş fiyatı 1,600 dolar olabilir.
  • Apple Televizyonun en büyük al benisi mevcut Apple servisleri ile donanmış olması olacak: yani Siri, iTunes, App Store ve iCloud.
  • iPad, iPhone ve iPod’larla zahmetsiz bir şekilde bağlantı yapılabilecek ve tüm bu cihazlar görsel bir kumanda ve hatta TV’nin bir uzantısı olarak da çalışacak.
  • Diğer konsol, uydu alıcıları vs için de yeterince bağlantı seçeneği olacak.
  • Bildiğimiz kanal değiştirme konsepti yerine, televizyonun hangi programın nerede olduğunu bildiği bir sistem kullanımın en önemli parçası olacak. Örneğin, belli bir kanalı ya da hatta programı izlemek için direk programın ismini söyleyerek istediğiniz kanala geçebileceksiniz.
  • Apple televizyon yayını yapan şirketler ile anlaşmalar yapmayacak. Yani halen anten, kablolu tv vs’ye ihtiyaç olacak.
  • Apple Televizyon 2012 bitmeden çıkacak.



 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.