Android Tabletlerle Karşılaştırmalı Test, iPad 3’te Isınma Sorunu Gerçekten Var mı?


iPad 16 Mart’ta çıktığından bu yana retina display gibi yenilikçi özelliklerinin yanı sıra, değişik şikayetlerin de olduğu yönünde gündem oluşmaya başladı.

Bunlardan en çok konuşulanı yeni iPad’in (iPad 3) çok ısınmasından bahsediliyordu, hatta Hürriyet gazetesinde iPad’in ısınmaktan kapandığına dair haberlerin bile çıkması (ki biz böyle birşeyi internet’te bir çok siteden takip etmemize rağmen karşılaşmadık) bizim gibi iPad 3 (Yeni iPad’i) kullanmaya başlayanları biraz şaşırttı.



Aslında daha önceki iPad’lere göre çok az bir ısınma farkı yaşanıyor fakat bu sürekli bir artışta ve rahatsız edici düzeyde değil. Bizim bu haberlere bakışımız, iPad 3 kullanıcıları olarak hep soğuk oldu çünkü bu şekilde bir durumun aslında rahatsız edici olmadığını düşündük.

Ayrıca bunun biraz, gazetelerin ve de diğer basın organlarının popüler ve başarılı olmuş ürünlere karşı duyulan alternatif her zaman daha iyidir veya popüleri kötülemek prim yapar  şeklindeki alışık olduğumuz aktiviteleri olarak baktık.

Burada bir gerçek var ki yeni iPad (iPad 3), iPad 2’ye nazaran evet biraz daha fazla ısınma hissi uyandırıyor ama ne kadar?

Bununla ilgili diğer tabletlerin de dahil olduğu MacWorld’ün yapmış olduğu testi ve sonuçlarını değerlendirmeye çalışalım.

Bu testte, iPad 2, Yeni iPad (iPad 3), Asus Eee Pad Transformer Prime ve Samsung Galaxy Tab 10.1’in değerlerini göreceğiz.

Öncelikle iPad 3’ün, iPad 2 ve Android tabanlı tabletlere oranla daha büyük bir pile sahip olduğunu belirtmekte fayda var (Yeni iPad yani iPad 3 11666mAh , iPad 2 6944 mAh, Galaxy Tab 10.1 7000mAh ve Transformer Prime 6930mAh pile sahip)

Karşılaştırma için testte boş konumda dururken, 1 saat oyun oynadıktan sonra sıcaklık ölçümleri yapıldı. Bu değerler ön merkezden, arka merkezden ve arkadan okunan maksimum sıcaklığa bakıldı.



Test merkezinin sonuçlarına göre bu kadar çok konuşulan sıcaklık sorunu biraz abartılı. Testi yapılan hiçbir tabletin ekranında renklerde sorun çıkartacak kadar bir ısınma gözlemlenmiş değil. (Bu sorun, iPhone 4’ün ilk çıkan ünitelerinde gözlemlenmiş bir durumdu)

Ayrıca test merkezine göre, iPad 3’ün pilinin mAh değerinin büyüklüğü neredeyse diğer tabletlerin 2 katı kadar olması ve burada bir kaç derece kadar fark olması bu ölçeklemede normal gözüküyor.

Asus’un tableti, iPad 2 ve iPad 3 metal arka yüze sahip, bu da iç ünitelerdeki ısınmayı dışarı atma yöntemi olarak kullanılıyor, Samsung Galaxy ise plastik arka yüze sahip.

Bu sonuçlara göre sanıyoruz ki artık bu ısınma problemi olduğuna dair konuların da sonu gelecektir.

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.