Apple TV 2012 – Ne işe yarar?


Bu yazımda mevcut Apple TV’nin ne tür yararları olduğunu ele alacağım. Bir Apple TV sahibi olmak istiyorsanız karar vermenize yardımcı olacağını umut ediyorum. Yalnız en baştan şunu da söyleyeyim; Apple TV kendi başına değil daha çok iPad, iPhone, iPod ve hatta bilgisayarlarımıza bir aksesuar olarak düşünmekte fayda var.
Esasında “itunes match” iTunes’tan müzik, dizi ve film satın alma ve kiralama ve hatta Netflix gibi film kiralama servislerin de ülkemizde olmadığını düşünürsek, Apple TV kullanımının ülkemizde potansiyelinin belki de yarısı kadar bir faydası olduğunu söyleyebiliriz. Ama buna rağmen halen bazı özellikler bu cihazı cazip hale getiriyor:
1. 1080p çözünürlük:
Bunu biraz açmak lazım. 1080P’nin esprisi Apple TV’nin 1080P çözünürlükle olmasından çok 1080p çözünürlükte medya stream edebiliyor olması. iTunes üzerinden bilgisaylarınızdan kablosuz olarak 1080p film stream edebiliyorsunuz.
2. Youtube, Vimeo ve Flickr:
Bu uygulamalar her anlamda hayatımıza girmiş durumda. iOS’un bize sunduğu basitleştirilmiş kullanım ile salonlarımızda büyük ekran TV’lerimizde istediğimiz video’ları seyredip resimlere bakmaya kimse hayır demez herhalde!
3. Photo Stream:
Şahsen bence en önemli özelliklerden biri. iCloud hesabızını Apple TV’yi bir kere tanıttınız mı, iPad, iPhone ve iPod’larınızdan çektiğiniz resimlere ve bilgisayarlarınızdan “iCloud photo stream upload” dosyasına koyduğunuz resimlere direk TV’inizden bakabilirsiniz.
4. Airplay ve Mirrorring:
İşte bu noktada işler başka bir hal alıyor. iPad, iPhone ve iPod’larınızdaki görüntüy kablosuz olarak sadece aynı network ağında olmak şartı ile Apple TV üzerinden televizyonlarınıza birebir yansıtabilirsiniz. Hem de 1080P çözünürlükte. Bu noktada imkanlar sınırsız diyebiliriz. Bir email’e ya da safari’de bir siteye ipad veya iphone’unuzu kullanarak televizyondan bakabilirsiniz. Ya da çektiğiniz bir video’yu ekrana yansıtabilirsiniz. Tivibu, Digitürk web tv ve bir çok türk kanalını yine iOS cihazlarınızla televizyonunuzdan izleyebilirsiniz. Aynı şekilde birçok oyunu TV’ye yansıtıp iPhone’unuzu kol olarak da kullanıp oyun oynayabilirsiniz. Örneğin MetalStorm: Wingman gibi bazı oyunlarda çift ekran kullanım özelliğini bile kullanıyor. Yani oyunu ekranda kontrolleri ise iPad’inizde görebiliyorsunuz. Bunların üzerine FaceTime ve diğer video ve paylaşım uyugulamalarını eklediğinizde, Airplay ve Mirroring, Apple TV kutunuzu çok kullanışlı hale getirebilir.

Kategoriler

2 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    berk

    Sizde Apple Tv var mı?
    Çoğu özelliğin kullanılamamasına rağmen almak mantıklı mıdır?Yani işe yarar mı?
    Bu arada safariden bir video açtığımızda(örneğin http://www.dizimag.com sitesinden herhangi bir diziyi açtık)AirPlay’i kullanarak Apple Tv’ye aktarabilir miyiz yoksa mutlaka Mirroring mi kullanmak zorundayız?

  2. 2
    Berk

    Sizde Apple Tv var mı?
    Çoğu özelliğin kullanılamamasına rağmen almak mantıklı mıdır?Yani işe yarar mı?
    Bu arada safariden bir video açtığımızda(örneğin http://www.dizimag.com sitesinden herhangi bir diziyi açtık)AirPlay’i kullanarak Apple Tv’ye aktarabilir miyiz yoksa mutlaka Mirroring mi kullanmak zorundayız?

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.